Recept: Banaan matcha pancakes

Deze pancakes heb ik gemaakt met matcha poeder. Ik gebruik de matcha poeder van Your Tea, maar je kunt matcha poeder ook kopen bij de Natuurwinkel, Ekoplaza of De Tuinen. Matcha is een Japanse groene thee die vermalen is tot poeder. Het wordt beschouwd als de meest gezonde thee onder de groente theesoorten. De thee heeft een hoog gehalte aan antioxidanten die je huid jong en je lichaam gezond houdt. Zo bevat één kop thee 5x meer antioxidanten dan elk ander drankje. En daarnaast verhoogt het je stofwisseling waardoor je lichaam vier keer zo snel vet verbrand.
Matcha poeder wordt vooral gebruik voor een kop thee, maar je kan het daarnaast ook als een koud drankje drinken, in je smoothie doen of bijvoorbeeld in je havermout. En ik maakte er heerlijke fluffy pancakes van! 

Ingrediënten
2 eieren
1 grote rijpe banaan
1 tl bakpoeder
1,5 tl matcha poeder
2 el boekweitmeel
55 ml kokosmelk van bijvoorbeeld Alpro
kaneel
kokosolie, voor het bakken

Bereiding
Doe alle ingrediënten behalve de kokosolie in een keukenmachine of blender. Mix het tot een glad beslag. Verwarm in een koekenpan de kokosolie. Bak van het beslag pancakes. Zijn al de pancakes gebakken? Serveer ze op een bord met bijvoorbeeld honing of ahorn siroop. Wellicht nog wat fruit? Of misschien wat kwark of yoghurt? Het kan allemaal. Enjoy!

Geef een reactie