Recept: Easy Bananenbrood

Zin in een gezonde zoete snack? Dan is dit echt iets voor jou.

Ingrediënten 
150 gram speltmeel
1 tl bakpoeder
1 tl kaneel
2 eieren
80 ml gesmolten kokosolie
2 rijpe bananen
4 el honing

Bereiding
Verwarm je oven voor op 180 graden en vet je cakevorm in. 
Voeg het speltmeel, bakpoeder en kaneel samen in een kom. Bereid in een andere kom een mengsel van de eieren, geprakte banaan, gesmolten kokosolie en honing meng dit door elkaar met een handmixer of een garde. Voeg vervolgens het banaan ei mengsel toe aan het meel. Meng het in zijn geheel door elkaar.
Vul je cakevorm met het beslag. Bak de oven op 180 graden voor ongeveer 30 minuten. Controleer of je bananenbrood gaar is met een sateprikker, is de sateprikker droog? Dan is je bananenbrood gaar. Is die nat? Dan mag je bananenbrood nog even in de oven.
TIP: Bananenbrood kan je gemakkelijk invriezen. Vries een aantal plakken in. Zo heb je altijd een gezonde snack in je vriezer liggen.

Geef een reactie