Recept: Spinazie falafel burger

Ik ben gek op falafel! Dit is een heerlijke variant op de normale falafel. Lekker op een speltboterham maar ook met bijvoorbeeld wat groente en zoete aardappel is de falafel erg lekker. Wat overigens ook goed om te weten is, is dat falafel helemaal niet lastig is om te maken en ook vrij snel gemaakt is.

Ingrediënten
1 blik kikkererwten (bonduell)
80 gram spinazie
1 ei
1 el komijn
2 el peterselie
zwarte peper
optioneel paneermeel/beschuit

Bereiding
Lek de kikkererwten goed uit en dep ze droog. Doe de kikkererwten en spinazie in een keukenmachine, laat dit goed door elkaar mixen. Voeg vervolgens het ei toe en laat het nogmaals door elkaar mixen. Doe het beslag vervolgens in een kom en voeg alle kruiden toe.  Kneed de kruiden door het deeg. Je kan nu ongeveer 5 hamburgertjes maken van de falafel. Is het deeg te nat? Voeg dan een beetje paneermeel toe, ik heb ongeveer 2 el gebruikt.
Bak de hamburgers in een pan met olie of kokosolie. Doe voldoende olie in de pan! Bak de falafel ongeveer 5 minuten per kant. Ik at de falafel met 2 speltboterhammen en zelfgemaakte Healthy knoflooksaus. Enjoy!

2 gedachten over “Recept: Spinazie falafel burger”

Geef een reactie