Recept: Falafel + Healthy knoflooksaus

Geen zin in vlees of vis? Falafel is DE oplossing. Heerlijk op een wrap of speltpita. Mijn healthy knoflooksaus maakt het helemaal af.

Ingrediënten:
1 blikje kikkererwten Bonduelle (265 gr)
handje verse peterselie
3 tenen knoflook
1 tl komijnpoeder
1 tl koriander (uit potje)
1 tl chili peper
1 tl bakpoeder
2 el bloem of speltbloem
zonnebloemolie

Bereiding:
Alles behalve de zonnebloem olie mag in de blender/keukenmachine. Doe eerst alleen de kikkererwten in de keukenmachine na minuutje mixen mag rest erbij. Als het een dikke goed gemengde massa is dan kan je er balletjes van maken. Maar voor dat je dat gaat doen verwarm je vast een koekenpan met een laag olie op middel hoog vuur. Ik maakte 16 platte falafel balletjes. Als de olie goed warm is bak je de falafel tot dat ze goudbruin zijn aan beide kanten. Laat de falafel vervolgens uitlekken op keukenpapier. Serveer op een wrap of een spelt pita broodje!

Healthy Knoflooksaus
Ingrediënten:
1/4 komkommer
2 tenen knoflook
2 el Griekse yoghurt 0% vet
3 el 0% vet mayonaise of light mayo
zwarte peper

Bereiding:
Rasp de komkommer. Meng de Griekse yoghurt met de mayo. Voeg hierbij de geraspte komkommer (zonder het vocht van de komkommer), zwarte peper en geperste knoflook. Meng dit goed door elkaar en je knoflook saus is ready to eat!

 

Geef een reactie