Recept: Speculaas bananenbrood

Speculaas, hmmmm altijd lekker toch? Ik heb een heerlijk bananenbrood (je kan het gerust een cake noemen want ik vind bananenbrood eigenlijk net een plakje cake) gemaakt met speculaas smaak. En dit is echt een blijvertje hoor. Ik deel daarom graag het recept met jullie, want dit is het perfecte bananenbrood voor deze periode van het jaar. En oja, dit is ook wel een toppertje om te maken met sinterklaas :)! 

Ingrediënten
3 bananen
6 verse dadels, medium
2 eieren
125 gram havermout
100 gram speltmeel
2 tl kaneel
2 el honing
3 tl speculaas en koekkruiden
1 tl bakpoeder
handje witte amandelen

Bereiding
Verwarm je oven voor op 180 graden. Vet een cake vorm in met kokosolie. Doe in een keukenmachine of blender de bananen, dadels(verwijder de pit vooraf) en eieren. Mix dit tot een redelijk glad beslag. Doe het dadel, banaan en ei mengsel in een kom. Voeg hierbij het havermout en speltmeel, meng goed door elkaar. Voeg vervolgens kaneel, honing, speculaas en koekkruiden en bakpoeder toe. Meng nogmaals goed door elkaar. Doe het beslag in je cakevorm en leg hierop de witte amandelen. Bak het bananenbrood voor ongeveer 45 tot 50 minuten. Controleer met een saté prikker of het bananenbrood gaar is. Je kan je bananenbrood bewaren in de koelkast of uit de koelkast maar net wat je lekker vindt :). Uiteraard kan je ook plakken bananenbrood invriezen.

 

8 gedachten over “Recept: Speculaas bananenbrood”

  1. Ik heb hem vandaag geprobeerd, met nog wat cacoa nibs erdoor en de zowel ikzelf als de collega’s waren er dol op!
    Het eerste bananenbrood dat ik lekker uitgebakken krijg en dat ook nog eens lekker vult. Toppertje!

  2. Dag Laura, ik heb vorige week dit bananenbrood gemaakt. De havermout heb ik er uitgelaten en de dadels vervangen voor gember en rozijnen. Heerlijk is het geworden! Lekker compact en voedzaam.
    Je recepten zijn heel inspirerend. Ga zo door☺?

    1. Ennnn smaakt die ook lekker :)?? Ik durf het niet te zeggen. Ik heb het niet berekend. Je kan eventueel via MyFitnessPall alle ingrediënten invoeren onder het kopje “recept” dan kan je zo zien hoeveel kcal er in 1 plakje zit :). Liefs, Laura

Geef een reactie