Recept: Bananenbrood cakejes met chocolade

Soms heb ik enorme behoefte aan chocolade. En om te zorgen dat ik dan niet een hele reep chocolade op eet bak ik liever iets waar chocolade in verwerkt zit. Deze cakejes zijn echt zo gemaakt, binnen 10 minuten heb je ze in de oven staan. 

Ingrediënten
3 bananen
2 eieren
1 el bakpoeder
2 el honing
75 gram havermout
75 gram speltmeel
1 reep pure chocolade (80% cocoa of hoger)

Bereiding

Servies van Bunzlau Castle

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een brownie vorm in met kokosolie en bedek het vervolgens met bakpapier. Doe de bananen samen met de eieren in een blender. Mix dit tot een glad beslag. Voeg de bakpoeder toe en mix nog even kort door elkaar.
Doe het banaan-ei-bakpoeder mengsel in een grote kom. Voeg hierbij het havermout, speltmeel en honing. Meng dit met een lepel door elkaar. Breek nu de pure chocolade tot allemaal kleine stukjes en voeg dit toe aan het beslag. Meng nogmaals en voeg daarna het beslag toe aan de brownie vorm. Bak het voor ongeveer 40 tot 45 minuten. Controleer met een saté prikker of het gaar is.
Ennn genieten maar!

2 gedachten over “Recept: Bananenbrood cakejes met chocolade”

  1. Wat zien die er goddelijk uit! Ik ben net op je site terechtgekomen en ik (nuchtere Hollandse meid die wars is van voedselhypes) word hier helemaal enthousiast van de gezonde en toch eenvoudige recepten. Ik ben niet echt op dieet, maar probeer wel beter op te letten nu ik de 40 ben gepasseerd. Ik zie dat je vaak havermout gebruikt, zo ook in dit recept. Is dat ‘gewone’ havermout of havermoutmeel? Of maakt dat niet zoveel uit? Ga zo door!

    1. Haai! Dank je wel! Het is ook goddelijk lekker. Ik gebruik vaak normale havermout. Je kan eventueel havermout met een keukenmachine fijn malen tot havermoutmeel. Het is allebei mogelijk 🙂 Je krijgt alleen iets grover structuur als je normale havermout gebruikt. Dank je wel, jij ook met lekkere gezonde maaltijden maken!

Geef een reactie