Recept: Cloud Bread – 3 ingrediënten

Cloud bread wordt gezien als een soort broodvervanger. Het heeft geen koolhydraten, het is glutenvrij, weinig calorieën en maar 3 ingrediënten! 1 cloud bread bevat maar 33 calorieën!!
Persoonlijk vind ik het meer een hartig tussendoortje. Het smaakt niet echt naar brood, maar het is daarin tegen wel erg lekker! 

Ingrediënten
3 eieren
3 flinke eetlepels Huttenkase
1 tl bakpoeder
Optioneel beetje zout en stevia

Je hebt nodig een: Handmixer

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Pak 2 middelgrote kommetjes. We gaan het eiwit van het ei-geel scheiden. Doe in het ene kommetje de 3 eiwitten en in het andere kommetje de 3 ei-geel. Voeg bij het kommetje met ei-geel 3 flinke eetlepels Huttenkase. Je kan hierbij een beetje zout en/of stevia toevoegen. Meng dit door elkaar met een lepel.
Voeg bij het kommetje met eiwit 1 tl bakpoeder. Klopt dit met een handmixer tot een luchtig beslag. Dit kan ongeveer 3 a 4 minuten duren. Als het niet meer waterig is dan is het perfect! ( denk aan de luchtigheid van slagroom)
Doe nu het ei-geel mengsel met bij opgeklopte eiwit. Schep dit met een lepel voorzichtig door elkaar zodat het met elkaar gemengd is.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en smeer dit in met kokosolie. Schep nu met een eetlepel het beslag op het bakpapier, doe dit in een vorm van een rondje, ongeveer 2 a 3 eetlepels per cloud bread. Hoe meer beslag je doet hoe dikker jouw cloud bread wordt. Met dit beslag kan je ongeveer 8 tot 10 cloud breads maken.
Bak het nu voor ongeveer 15 a 20 minuten in de oven. Is de bovenkant goudbruin? Dan zijn ze ready to eat! Eet smakelijk.

4 gedachten over “Recept: Cloud Bread – 3 ingrediënten”

Geef een reactie