Recept: Broccoli soep

Een home made soep vind ik echt 10x lekkerder dan soep uit blik. Daarnaast is het niet eens zo heel veel werk, tenminste deze broccoli soep in ieder geval niet. 

Ingrediënten
2 broccoli a 550 gram, in kleine roosjes
2 winterpenen, in kleine stukjes
2 knoflook teentjes, fijn gesneden
1 ui, fijngesneden
1 liter groente bouillon
800 ml ongezoete amandelmelk
1 tl cayenne peper (poeder)
2 tl chilisaus
zwarte peper

Bereiding
Verwarm de groente bouillon, doe dit niet in je soeppan (1 liter water + 1 blokje groente bouillon). Pak een grote soeppan en doe een klein beetje olijfolie in de pan samen met de ui en knoflook. Verwarm voor 2 minuten. Voeg daarna de broccoli en de winterpeen toe. Bak dit samen voor ongeveer 4 minuten. Voeg vervolgens de groente bouillon toe samen met de cayennepeper, chilisaus en zwarte peper. Laat dit koken tot dat de broccoli en wortel zacht is.
Haal je pan van het vuur en pureer alles fijn met een staafmixer.  Zet de pan soep weer op het vuur en voeg daarbij de ongezoete amandelmelk. Roer goed door en laat dit in zijn geheel weer warm worden. Is de soep warm? Dan is die klaar. Eet smakelijk!

Heb je nog soep over? Laat het helemaal afkoelen en bewaar het vervolgens of in de koelkast (max 2 a 3 dagen) of vries de soep in.

Geef een reactie