3x Home made thee

Ik kan echt genieten van een kop thee en al helemaal als het een kop thee is met verse ingrediënten. Dit zijn mijn 3 favoriete home made thee. 

1. Sinaasappel met gember  Processed with VSCOcam with f2 preset
Ingrediënten
4 schijfjes sinaasappel
2 a 3 plakjes gmber

Bereiding
Kook water in je waterkoker. Doe de 4 schijfjes sinaasappel en de pakjes gember in een glas/mok. Tip: als je gember in dunne plakjes snijdt of met een dunschiller dunne plakjes schilt, dan komt er veel meer smaak van de gember af. In plaats van dat je het in stukjes snijdt. Kijk daarnaast zelf even hoeveel gember je er in wilt. Ik ben een gember liefhebber dus voor mij is 2 a 3 plakjes perfect. Wil je liever een iets mildere gember smaak dan kan je bijvoorbeeld 1 plakje doen. Voeg als laatst het gekookte water over de sinaasappel en gember. Je kan de gember en sinaasappel er in laten zitten tijdens het thee drinken.

Processed with VSCOcam with f2 preset

2. Verse munt, citroen en honing
Ingrediënten
2 takjes verse munt
3 halve schijfjes citroen
1 tl honing

Bereiding
Kook het water in je waterkoker. Doe de 2 takjes verse munt en de 3 halve schijfjes citroen in een thee glas/mok. Voeg het gekookte water toe. Voeg als laatst 1 tl honing toe.

 

 

Processed with VSCOcam with f2 preset

 

3. Verse munt, gember en kaneel
Ingrediënten
2 takjes verse munt
2 plakjes gember
0,5 tl kaneel

Bereiding
Kook het water in je waterkoker. Doe de 2 takjes verse munt, de 2 plakjes gember(lees hoe je het beste gember kan snijden bij de sinasappel gember thee) en 0,5 tl kaneel.
Voeg daarna het gekookte water toe.

Geef een reactie