Recept: Eiwitrijk Bananenbrood

Dit is de perfecte proteïnesnack die jij zelf kunt bakken. Het bananenbrood bevat eiwitten in vorm van eieren en whey proteïne. Eiwitten zorgen voor het herstel van het spierweefsel en voor de opbouw van je spieren, nagels, hersenweefsel, haren en enzymsystemen. Kortom een gezonde snack die goed is voor je lichaam, maar ook nog eens heerlijk is van smaak!

Ingrediënten 
3 bananen
3 eieren
6 medjoul dadels (geen dadels in huis? dan kan je het eventueel ook vervangen voor 4 el ahornsiroop of 4 el honing)
70 gram havermout
70 gram speltmeel
1 tl bakpoeder
25 gram vanille whey proteïne
2 handjes mix van noten & gedroogd fruit
1 tl kokosolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet je cakevorm in met kokosolie. Voeg de bananen, eieren en dadels samen in bijvoorbeeld een keukenmachine. Mix dit tot een glad beslag. Doe het banaan-ei-dadel mengsel in een grote kom en voeg hierbij het speltmeel en havermout. Meng dit met een lepel. Voeg nu de whey proteïne toe en het bakpoeder. Meng nogmaals door elkaar. Doe het beslag in je ingevette cakevorm. Strooi 2 handjes gemengde noten over de proteïne bananenbrood. Bak het bananenbrood voor ongeveer 45-50 minuten in de oven. Controleer of je bananenbrood gaar is. En klaar is jouw proteïne bananenbrood.

Bewaaradvies
3 of 4 dagen in een afgesloten bak bewaren, buiten de koelkast. Je kunt het bananenbrood (in plakken) goed invriezen. Doe de plakken in portie van 2 stuks in diepvrieszakjes en vries deze in.

 

 

 

3 gedachten over “Recept: Eiwitrijk Bananenbrood”

Geef een reactie