Ik schoot meteen vol en begon te huilen

“Hoe ben jij 12 KG afgevallen?” en “welk dieet heb jij gevolgd”? Dit zijn vragen die ik het afgelopen jaar heel veel kreeg. Ik heb hier nooit echt een uitgebreid antwoord op gegeven omdat ik beide vragen niet in 2 zinnen kan beantwoorden. Ik vind het nu wel een keer tijd om mijn verhaal te doen en jullie te vertellen hoe ik van een lui, moe, energieloze meid naar een fitte energieke meid ben “getransformeerd”.

Tenerife Playa las Americas 2010 039
Juli 2012

Het begon eigenlijk allemaal 4/5 jaar geleden. Ik was al een lange tijd onzeker over mijn lichaam, maar op een gegeven moment zat mijn onzekerheid mij behoorlijk in de weg. Ik weet nog heel goed dat ik aan tafel zat met mijn ouders en wij op dit onderwerp uit kwamen, en bij “dit onderwerp” bedoel ik, dat ik weinig tot nooit sportte en ongezond at. Ik schoot meteen vol en begon te huilen. Op dat moment zagen mijn ouders natuurlijk dat het mij niet lekker zat. Uiteindelijk gaf ik aan dat ik wel wou gaan afvallen en dat ik mijn (eet)levensstijl om wou gooien. Mijn ouders gaven aan dat zij mij daar zeker bij wilde helpen. Ik woonde toen nog bij mijn ouders en dan eet je natuurlijk wat de pot schaft. Niet dat mijn ouders nou ongezond aten/eten, maar schijnbaar at en snoepte ik veel te veel. Wat dat betreft ben ik wel een emotie eter. Ik merkte namelijk hoe onzekerder ik werd over mijn lichaam hoe meer ik ging snoepen. Best vreemd eigenlijk maar ja dat was de werkelijkheid.
Ik ben toen het Sonja Bakker dieet gaan volgen. Op het moment dat ik echt iets wil dan ga ik er altijd voor 10000% voor. Het Sonja Bakker dieet ging mij dan ook goed af en ik viel netjes elke week de hoeveelheid kilo’s af die werd aangegeven. Ik ben uiteindelijk zo’n 8 kilo afgevallen met het Sonja Bakker dieet.

Op een gegeven moment kwam er een periode dat ik steeds minder het Sonja Bakker dieet ging volgen. Ik had natuurlijk al het gewenste resultaat behaald. Ik begon onopgemerkt toch weer ongezonde dingen te eten. Natuurlijk kan je af en toe wat ongezonds eten, maar als je daar eenmaal aan gaat wennen komen de kilo’s er ook weer aan,   “elk pondje gaat door het mondje”. Van 2012 tot 1 januari 2015 kwam ik beetje bij beetje weer aan. Ik kreeg in die periode een nieuwe relatie en ben samen gaan wonen. En ja dat is natuurlijk allemaal heel leuk en gezellig, maar daar kwam ook veel lekker (ongezond) eten bij kijken en weinig tot geen sport.

December 2014 was ik het zat en besloot in januari 2015 te beginnen met een dieet. Ik ben het Dr. Cohen dieet begonnen. In het begin was het echt heel pittig, ik ging van veel eten naar opeens (bij nader inzien) heel weinig eten. Ik viel veel kilo’s af in een korte periode. In 4 maanden tijd ben ik meer dan 12 kilo afgevallen. Ik ben natuurlijk erg blij dat ik in zo’n korte periode die kilo’s kwijt ben geraakt. Naast het diëten begon ik ook weer fanatiek te sporten. Zo’n 5 á 6 keer per week ging ik naar de sportschool, het werd een soort van tweede huis. Ik deed vooral veel bootcamps en BBG workout van Kayla. Over het Dr. Cohen dieet ga ik niet veel vertellen. Het is namelijk een dieet wat voor mij prima was om te doen, maar bij nader inzien vind ik (nu ik meer weet over voeding) het niet echt een verantwoord dieet. Vooral omdat je heel weinig calorieën op een dag eet en je energielevel hierdoor flink naar beneden gaat. In een korte periode zoveel afvallen is natuurlijk in eerste instantie super fijn, maar je moet het daarna ook kunnen bijhouden. En dat is vaak lastig!
Na die 4 maanden merkte ik dat het dieet niet lange tijd vol te houden is. Mijn energielevel was laag, ik sliep slecht, en dat merkte ik in de sportschool, maar ook op school en werk merkte ik dat mijn concentratie slecht was.

Maart 2015 ben ik mijn Instagram pagina HealthyFoodByLau begonnen. Ik begon op een andere manier naar gezonde voeding te kijken en  haalde inspiratie van andere Instagram pagina’s, maar ik begon ook op websites van alles te lezen over voeding en sport. Ik keek natuurlijk altijd eerst alleen naar mijn dieet regeltjes en alles wat daarbuiten viel was een no go. Tijdens mijn dieet hield ik bij hoeveel calorieën ik op een dag at. Nadat ik door kreeg hoe ik met dezelfde hoeveelheid calorieën ook andere gezonde dingen kan eten heb ik een keer punt gemaakt en ben ik afgestapt van mijn dieet. Ik begon zelf te kijken wat voor gezonde producten ik kon eten op een dag. Daarnaast merkte ik dat ik mijn hoeveelheid calorieën moest gaan verhogen. Om je een idee te geven. Ik at tijdens mijn dieet periode maximaal 1.100 calorieën en moet zeggen dat er zelfs dagen tussen zaten dat ik nog minder calorieën at. Dit is natuurlijk echt niet goed en al helemaal niet als je daarnaast zoveel sport, studeert en nog werkt! Ik begon langzaam mijn calorieën inname te verhogen, dat moest  ik wel in hele kleine stapjes doen, want ik merkte dat mijn lichaam het anders niet aan kon.
Na een lange tijd begon ik eindelijk weer te genieten van eten. Tijdens mijn dieet deed ik dit totaal niet, ik was alleen maar gefocust op afvallen en sporten.

FullSizeRender-39
December 2015

Ik begon van alles uit te proberen. Zo maakte ik bijvoorbeeld diverse gezonde snacks. Als je van een dieet afkomt waarbij je weinig tot geen snacks eet en dan overgaat op een gezond stuk bananenbrood is dat echt HEAVEN! Toen is mijn liefde voor gezond eten steeds meer gaan groeien.
Ik let nog elke dag op wat ik eet, ik wil natuurlijk niet weer kilo’s aankomen. Daarbij voel mij super fit en zit lekker in mijn vel. Ik heb geen maatje 34, maar dat hoeft voor mij ook helemaal niet. Het gaat mij er om dat ik lekker in mijn vel zit en trotst ben op mijn eigen lichaam.
Daarnaast sport ik nog steeds. Niet alleen omdat het goed is voor mijn lichaam, maar ook omdat ik het mega leuk vind en energie van krijg. Nu kan ik mij voorstellen dat sommige mensen denken, die is gek… maar tja mijn liefde voor sporten in de sportschool is heel groot.

Ik ben ontzettend blij met mijn huidige gezonde levensstijl. Ik zou echt niet meer terug willen! Ik hoop dat jullie het interessant vonden om te lezen. Mocht je nog vragen hebben stel ze gerust.

Liefs, Laura

 

 

41 gedachten over “Ik schoot meteen vol en begon te huilen”

 1. Wat super zeg.. Ik volg je instagram en zie met regelmaat allerlei lekkere gezonde tips voorbij komen. Ik kan ook wel een paar kilootjes kwijt. Moet nu alleen nog wel “die knop om” door het ook echt te doen.. Dank je wel voor je inspiratie ?

  1. Bedankt voor je leuke en lieve reactie! En graag gedaan voor de inspiratie, dat doe ik graag! Enne over die paar kilo’s, ga ervoor!! Daarna voel je je zoveel fijner, nu loop je er waarschijnlijk alleen maar tegen aan te hikken. Liefs, Laura

 2. Hey Laura wat leuk om dit terug te lezen en je ziet er top uit,ik zelf ook gaan afvallen en zie veel leuke recepten voorbij komen zodra ik gesteld ben in ons nieuw huis ga ik alvast beginnen

 3. Zo ontzettend trots op jou. ❤️
  Dat is niet met woorden te omschrijven. Je bent een hele mooie lieve dochter die er ook voor zorgt dat ik geïnspireerd ben geraakt om gezonde voeding te eten?

 4. Knap hoor! Goed gedaan, je kent me niet persoonlijk maar op elke foto ben je een knappe meid! Goed van jezelf dat je ook meer bent gaan eten. En je bent zeker een inspiratie, ik wil ook graag nog een paar kilo’s kwijt.

 5. Mooi geschreven zeg! En knap hoe je het gedaan hebt. Ik ben zelf ook best wel veel afgevallen maar baal er zo van als ik zie dat de weegschaal weer wat anders aangeeft. Want sta jij regelmatig op de weegschaal of is het meer ik voel me goed, ik kan me broeken van nu nog aan dus dan zit het nog wel goed? Want misschien is dat wel iets beter.

  1. Hi An, dank je wel voor je compliment. De laatste tijd sta ik niet zo veel meer op de weegschaal. Toen ik echt aan het afvallen was stond ik 1x in de week op de weegschaal. Nu doe ik het alleen wanneer ik er behoefte aan heb. Het maakt je namelijk helemaal gek als je dagelijks er op staat. Aangezien je gewicht dagelijks veel kan verschillen. wil je graag de controle houden. Plan dan elke week dezelfde dag in om op de weegschaal te staan :). En schrijf dan per week op wat je weegt, kan je het ook mooi bijhouden. X

 6. Heel mooi en insprirerend verhaal! Ik volg je nu een aantal maanden op je blog, IG en snapchat…echt leuk! Ik woog zelf 4 jaar geleden 42 kg zwaarder…ineens ging de knop om en ben ik me gaan verdiepen in gezond eten en sporten met veel krachttraining. Ik ben van maat 48 naar 38 gegaan zonder ook maar 1 hangend velletje…ik ben nog nooit zo strak geweest en ik ben ook verslaafd aan sporten 😉 Wat voel ik me goed nu zeg…

 7. Lieve Laura buitengewoon trots dat jij zo open kunt communiceren. Ik ken je je al een aantal jaren, en heb je zien veranderen in een zelfverzekerde vrouw die met dicipline en daadkracht elke uitdaging aan gaat. Ook voor mij ben je een inspiratiebron!
  Zeker weten dat sport en een verstandig eetpatroon een basis is voor succes!
  Groet Will

 8. Hoi Laura! Kwam per instagram uit op je website en je schrijft een super herkenbaar verhaal! Ik heb ook de knop om sinds een paar weken en vroeg me af of je weet of er in Amersfoort meer mensen zijn die elkaar hierin supporten..?

  Super bezig, ga zo door!
  Groetjes Lisette

  1. Hoi Lisette,

   Dank je wel, leuk dat je mijn verhaal hebt gelezen! Goed van je dat bij jou ook de knop om is 🙂 Ik heb helaas geen idee of er in Amersfoort mensen zijn die elkaar hierin supporten.

   Jij ook lekker door gaan he :)!!

   Groet, Laura

 9. Super knap van je! En inderdaad het gaat niet om maatje 34 maar om hoe je je voelt. Ik vind het een heel inspirerende blog en ik vind het erg leuk om je te volgen! Ga zo door:)

 10. Wauw echt super knap hoe je dat zo stap voor stap hebt bereikt. Zo bewust nagedacht over het teruggaan naar ‘normaal’ eten. Dat is iets wat ik zelf altijd erg lastig vond. Het was altijd zwart of wit, diëten of eetbuien.. Ik volg je instagram en ik vind je recepten echt heerlijk! Keep up the good work xx

  1. Dank je wel!! Ja het is ook super lastig om terug te gaan naar normaal eten vanaf een dieet. Daarom probeer ik nu deze gezonde levensstijl aan te houden. En uiteraard geniet ik af en toe ook gewoon nog van ongezondere dingen! Een juiste balans is het belangrijkst. Leuk om te horen dat je mij volgt! Liefs laura

 11. Heyy, ik kwam net op je Instagram terecht en heb daarna je verhaal gelezen, echt heel knap!
  Even wat anders; ik ben 16 jaar en totaal niet dik ofzo, maar er kunnen zeker wel wat kilo’s af. Ongeveer 3 maanden geleden ben ik naast mijn hockeytrainingen ook 2 keer in de week naar Basicfit gegaan en ben ik gestopt met koek en snoep eten (want ik pakte elke dag onbewust minstens 3 keer een handje snoep uit de snoeppot). Hiermee ben ik 6 kilo afgevallen, daar ben ik natuurlijk enorm blij mee maar ik wil er nog ongeveer 5 kilo vanaf hebben. Wat ik wel merk is dat de kilo’s er nu lastiger af gaan dan in het begin, heb jij misschien tips?
  Ik ben overigens nu wel blij met mijn lichaam, vooral mijn benen zijn goed afgeslankt. Alleen het vet rondom mijn buik lijkt niet weg te willen… Ik wil geen vetrol meer hebben als ik op de stoel zit en ook wil ik mijn zwembandjes (lovehandles) weghebben. Heb jij tips of een goede workout hiervoor? Alvast heel erg bedankt.
  Liefs.

  1. Hoi Jasmijn, bedankt voor je berichtje.
   De laatste kilo’s gaan altijd wat langzamer er vanaf. maar ik zou zeggen geef niet op als jij echt nog 5 kilo af wil vallen kan je het beste gewoon doorgaan zoals je nu bezig bent!
   Vet rondom je buik komt vaak door teveel suikers eten. Probeer eens een tijdje suikers te vermijden om te kijken of dat wat met je lichaam doet?
   Goede tips voor workouts; check PumpUp. Leuke app met goede workouts!
   Liefs, Laura

Geef een reactie