Recept: Amandel-Bananenbrood met chocolade

Worden jullie al gek van al die bananenbroden op mijn website? Hihi! Ik probeer telkens weer wat nieuws, elke week dezelfde bananenbrood eten is ook niet leuk en lekker. Ik heb weer een lekkere smeuïge bananenbrood gebakken. De banenenbrood is lekker smeuïg door het amandelmeel!

Ingrediënten
3 bananen
150 gram amandelmeel
3 eieren
2 tl bakpoeder
4 verse dadels zonder pit
50 gram pure chocolade van 75% cacao of hoger
70 gram cashewnoten

Bereiding
Verwarm je oven voor op 175 graden. Vet je cakevorm in met kokosolie. Mix de bananen met de dadels fijn in een keukenmachine of blender. Doe het banaan-dadel mengsel in een kom Voeg hierbij de eieren en roer dit met een lepel door elkaar. Doe vervolgens het amandelmeel en bakpoeder erbij en meng dit nogmaals goed door elkaar. Voeg nu de noten en chocolade toe. Doe het beslag in je cakevorm en bak het voor ongeveer 45 minuten. Controleer met een saté prikker of je bananenbrood gaar is.
Geniet ervan!

Bewaaradvies: je kan het bananenbrood op kamertemperatuur bewaren voor ongeveer 3 a 4 dagen. Mocht je liever nog een stuk bananenbrood voor bijvoorbeeld die week erop hebben. Vries dan wat plakjes in!

Geef een reactie