Recept: Healthy amandel-eierkoeken

 

Ik ben dol op eierkoeken. Vooral van die hele grote verse eierkoeken die je in de supermarkt kan kopen.  Maar je begrijpt natuurlijk wel dat deze eierkoeken niet echt super healthy zijn. Ik maak daarom tegenwoordig mijn eigen eierkoeken van amandelmeel, YUM!

Ingrediënten
2 eieren
100 gram amandelmeel
0,5 tl kaneel
2 tl ahornsiroop of honing

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de eieren los in een kom. Doe dit voor 5 minuten. Hierdoor worden de eieren heel luchtig, hoe luchtiger dit mengsel is hoe luchtiger jouw eierkoeken worden. Je kan natuurlijk 5 minuten met een garde je eieren opkloppen (goed voor de spierballen), maar je kan ook een handmixer gebruiken. Gebruik dan wel een handmixer die gedurende 5 minuten kan mixen. Ik kwam er namelijk achter dat mijne dit (schijnbaar) niet kon. Hij hield er opeens mee op en er kwam nogal een rare brand lucht uit. OEPS….
Voeg vervolgens bij de losgeklopte eieren het amandelmeel, ahornsiroop/honing en kaneel toe. Meng dit (rustig) door elkaar heen. OP het moment dat je dit te snel door elkaar heen roert zal de luchtigheid van je eierkoeken minder worden.
Leg op een bakplaat bakpapier. Verdeel over het bakpapier met een lepel ongeveer 6 bolletjes. Je hoeft ze niet plat te drukken. Bak de eierkoeken voor ongeveer 10-15 minuten in de oven.
Smullen maar!

10 gedachten over “Recept: Healthy amandel-eierkoeken”

  1. Hi Laura,
    Fantastisch dat je steeds meer volgers krijgt. Ik volg je al een beetje op instagram vanaf het begin and a star is rising. Leuk om te zien.
    Wat de koeken betreft. Ze worden bij mij niet erg groot. :))
    Misschien meer beslag maken en grote schep nemen een idee?

    1. Hi Walther, bedankt voor je berichtje. Haha wat leuk om te lezen zeg, dat je mij al vanaf het begin volgt. Ik had ook echt nooit verwacht dat alles zo goed zou gaan lopen. Hmmm heb je lang genoeg de eieren goed opgeklopt? Het moet echt een luchtig beslag worden en wellicht kan je het amandelmeel zeven voor dat je het bij het eimengsel toevoegt. Dat voorkomt de klontjes. En anders kan je er eventueel altijd nog wat bakpoeder er bij doen. Dan weet je zeker dat ze wat groter worden :). Succes! Liefs, Laura

    1. Hoi Mien, wat vervelend dat er geen smaak aan zit. Ik heb geen idee hoe dat kan? Als ik ze maak zit er wel echt altijd smaak aan en zijn ze lekker luchtig, zoals op de foto. Was het beslag luchtig genoeg en heb je voldoende honing of ahornsiroop er in gedaan? Liefs, Laura

  2. Jammer,
    Bij mij werd het een groot fiasco haha. Had de eieren zo opgeklopt dat het een hele luchtige massa werd, maar toen eenmaal er Een beetje meel bij kwam werd het een dikke deegbal…? nog maar eens proberen ooit!

  3. Hi, heb ze vanochtend voor het eerst gemaakt en ze zijn heerlijk! Zelfs mijn vriend, die mijn suikerloze cakes altijd maar saai en gezond vindt, vindt deze eierkoeken heerlijk met wat aardbeitjes erbij! Thanx, echt een aanrader! Ik blijf fan van je healthy tussendoortjes! 🙂

Geef een reactie