Recept: Cashew-Bananentaart

Weer eens wat anders dan een bananenbrood, een bananentaart! Wellicht het je misschien al opgevallen maar bananenbroden/taarten zijn echt mijn favoriete tussendoortje. Gezond, lekker, vullend, veel variaties mogelijk, makkelijk om mee te nemen en gemakkelijk te maken (niet te veel ingewikkelde ingrediënten). Moet ik nog meer redenen verzinnen om deze bananentaart te maken :)? Nee toch… gewoon proberen! Heerlijk. 

Ingrediënten
3 rijpe bananen
2 eieren
40 gram havermout
50 gram dadels (zonder pit)
80 gram speltmeel
1,5 tl bakpoeder
hand cashewnoten
1 el lijnzaad

Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet een taartvorm in met kokosolie. Mix vervolgens de bananen, eieren en dadels in een keukenmachine tot een glad beslag. Doe vervolgens in een kom het havermout, speeltjes, bakpoeder en kaneel. Voeg hierbij het banaan, ei en dadel mengsel en mix dit in zijn geheel goed door elkaar. Doe het beslag in je ingevette taartvorm. Strooi over de bovenkant de cashewnoten en wat lijnzaad. Druk de cashewnoten een beetje in het beslag. Bak vervolgens voor ongeveer 30 tot 35 minuten in de oven. Controleer met een saté prikker of het deeg gaar is. Ennnnnn smullen maar :)!!

7 gedachten over “Recept: Cashew-Bananentaart”

    1. Hoi Shannon, ik weet niet precies hoeveel calorieën er in 1 plak cake zit. Via MyFitnessPal kan je alle ingrediënten van de taart invoeren en dan kan je zien wat de voedingswaarde zijn. Je kan het ongeveer 3 a 4 dagen bewaren. Je kan eventueel ook wat stukken invriezen dan kan je het natuurlijk langer bewaren. Liefs, Laura

Geef een reactie