Recept: Smeuïge Healthy Brownie

Zin in brownies? Probeer dan eens deze gezonde versie van chocolade brownies. De brownie is lekker smeuïg en heerlijk bij een kopje thee of koffie.

Ingrediënten
130 gram volkoren meel
10 medium verse dadels
2 rijpe bananen
450 ml kokosmelk
60 ml gesmolten kokosolie
60 gram ongezoete cacao poeder
1 el bakpoeder

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de dadels, bananen en het melk bij elkaar in een blender of keukenmachine. Mix dit tot een glad beslag. Doe vervolgens het beslag in een kom en voeg hierbij het meel, kokosolie, bakpoeder en cacao poeder. Meng dit goed door elkaar.
Vet een brownievorm in met kokosolie en voeg hierbij het beslag. Bak de brownie af voor ongeveer 50 minuten. De binnenkant van de brownie hoort lekker smeuïg te blijven. Tip: Je kan de chocolade brownie het beste bewaren in de koelkast.

 

Geef een reactie