Recept: Wortel rozijn-pecan taart

Wortel wortel en nog eens wortel. Nog nooit een worteltaart geprobeerd? Dan moet je dit echt een keer proberen. Deze worteltaart is smeuïg en heeft een lekkere bite door de pecannoten en rozijnen.

Ingrediënten
3 rijpe bananen
3 eieren
100 gram speltmeel
50 gram havermout
200 gram geraspte wortel
1 el bakpoeder
1 el kaneel
60 gram rozijnen
80 gram pecannoten

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de bananen met de eieren in een keukenmachine of blender tot een glad beslag. Doe het speltmeel en havermout in een kom. Voeg hierbij het banaan-ei mengsel. Mix dit met een lepel. Voeg vervolgens de geraspte wortel, kaneel, bakpoeder, rozijnen en pecannoten toe. Meng nogmaals goed door elkaar.
Vet je taartvorm in met kokosolie en vul de vorm met het beslag. Plaats de worteltaart in de oven voor ongeveer 45 minuten. Controleer even met een saté prikker of de cake gaar is. P.s. wil je niet alles in één keer op eten. Vries dan stukjes taart in.

 

 

Eén gedachte over “Recept: Wortel rozijn-pecan taart”

Geef een reactie