Recept: Zonnebloempit crackers

Ik ben gek op crackers! Heerlijk met avocado en kipfilet, Hüttenkäse of pindakaas! Maar waarom niet gewoon home made crackers ipv supermarkt crackers? Dan weet je in ieder geval zeker dat er geen onnodige suikers e.d. in zit. 

Ingrediënten
100 gram zonnebloempitten
80 gram macademia noten, fijn gemalen
70 gram havermout
1 el kokosolie, gesmolten
50-100 ml water

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier en vet in met wat kokosolie. Maal de macademia noten fijn in een keukenmachine/blender. Smelt de kokosolie. Doe de zonnebloempitten, gemalen macadamia noten, havermout, water en kokosolie bij elkaar in een grote kom. Meng dit goed door elkaar zodat het een wat dikkere substantie wordt en het aan elkaar blijft plakken. Is het nog te droog? Voeg dan wat water toe.  Verdeel het vervolgens over de bakplaat en druk het aan tot dat het redelijk plat is. Bak het in zijn geheel ongeveer 20 tot 25 minuten. Laat het afkoelen en snij het in  gewenste cracker formaat.
Eet smakelijk!

Geef een reactie