Verdien ik geld met mijn blog?

‘Verdien je geld met je blog?’. Deze vraag krijg ik regelmatig en ik begrijp best dat deze vraag gesteld word. Daarom lijkt het mij goed om hier eens een iets over te vertellen.

In maart 2015 ben ik begonnen met mijn Instagram pagina Healthyfoodbylau.  Waarom ik mijn Instagram pagina ben begonnen lees je op de ‘over mij‘  pagina. In 2015 had ik alleen nog maar mijn Instagram pagina. Hier plaatste ik dagelijks een receptje op en deelde mijn lifestyle. Niet wetende dat ik meer volgers zou krijgen. Ik deed het voornamelijk voor de fun en ik deelde graag mijn receptjes en lifestyle met andere.
Al snel groeide het aantal volgers en na 1 jaar had ik al meer dan 10.000 volgers bereikt. Ik vind het nog steeds bijzonder hoe snel dit gegaan is. En inmiddels is het al meer dan 25.000 volgers, wauw!
Na een tijdje lanceerde ik mijn eigen website. Zodat iedereen mijn receptjes online kan terugvinden maar zodat ik ook kan schrijven over mijn andere interesses; sport, beauty, fashion en lifestyle.

Maar Laura nu even terug naar de vraag; Verdien je geld met je blog? Zoals je hierboven al een beetje hebt kunnen lezen, heb ik mijn Instagram en website om andere mensen te inspireren met mijn healthy lifestyle. Het is nooit echt mijn doel geweest om van Healthyfoodbylau een winstgevend bedrijf te maken. Dit is overigens nog steeds niet mijn doel. Naast mijn blog heb een andere job en dat is mijn hoofdinkomen. Hierdoor kan ik bloggen wanneer ik wil, wanneer ik inspiratie heb en wanneer ik iets leuks met jullie wil delen.

Ik verdien vrijwel geen geld met mijn blog. Maar zo af en toe heb ik wel eens een samenwerking. Mocht je namelijk geld willen verdien met je blog dan moet je het hebben van samenwerkingen met bedrijven. Denk aan geld in ruil voor een Instagram Post of een blog artikel. En er zijn ook bedrijven die een affiliate samenwerking aanbieden. Hier kan je ook zeker geld mee verdienen.

De samenwerkingen waar ik geld voor heb gekregen zijn op twee handen te tellen. Als ik benaderd word door een bedrijf met de vraag of ik een samenwerking wil aan gaan in ruil voor bijvoorbeeld geld. Kijk ik ALTIJD of de samenwerking bij mij past en bij mijn doelgroep/volgers. Ik ga nooit met iets in zee wat ik niet leuk vind.
Hoe werkt dat nou zo’n samenwerking in ruil voor geld? Een voorbeeld: 1 Instagram post in ruil voor een bepaald bedrag. Of een blogartikel over bepaald product of onderwerp in ruil voor een bedrag. Het bedrag is vaak afhankelijk van het aantal volgers wat je hebt. Bij mij zou dat ongeveer tussen de 60 á 100 euro per post zijn. Dan denk je misschien Woow, dat is veel. Maarja hou even in je achterhoofd dat dit iets is wat ik vrijwel nooit doe.
Als ik wil, kan ik veel actiever worden in het benaderen van bedrijven voor samenwerkingen of meer geld uit een samenwerking kunnen halen. Maar nee, dit zou ik niet zo snel doen. Ik wil mijn blog en Instagram voor ‘erbij’ zien en ik wil geen commercieel bedrijfje worden. (Tenminste dit is mijn huidige visie :-), je weet natuurlijk nooit wat de toekomst gaat brengen)

Naast de samenwerkingen waar je geld voor kan krijgen bestaan er natuurlijk ook ander soort samenwerkingen. Denk aan product ontvangen in ruil voor een Instagram of blog post. Of producten die ik toegestuurd krijg. Wil jij weten wat ik hiermee doe? Hou dan vooral even mijn blog in de gaten. Binnenkort vertel ik hoe ik omga met ontvangen producten.

Ik hoop dat ik zo een duidelijk antwoord heb kunnen geven op de vraag: ‘Verdien je geld met je blog?’.
Mochten er nog vragen zijn, stuur mij even een berichtje.

Liefs, Laura

 

 

Geef een reactie