Recept: Easy peasy Bulgur salade

Perfecte salade om mee te nemen naar je werk of school. Maar ook lekker voor bij het avondeten in combinatie met kip of gehakt. 

Ingrediënten voor 4 a 5 porties
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– 1 rode paprika
– 1 pakje verse peterselie
– 1 blikje tomatenpuree
– komijn
– (pittige) paprika poeder
– munt
– peper en zout
– olijfolie
– 1 pak Bulgur bijvoorbeeld van Lassie, ekoland of zonnatura (ongv 400 gram)
– Optioneel parmezaanse kaas.

Bereiding
Bereid de bulgur volgens de verpakking. Vaak bereid je bulgur door het in kokend water (niet op het vuur) te laten staanDoe olijfolie, uien en knoflook in een koekenpan en verwarm dit in zijn geheel. Voeg hierbij de rode paprika (in kleine stukjes gesneden).
Voeg de bulgur toe bij de koekenpan en voeg daarna ook direct de kruiden toe; paprikapoeder, komijn, munt en peper en zout.  Bak dit goed door elkaar en voeg vervolgens het blikje tomatenpuree toe. Meng alles goed door elkaar en bak nog ongeveer 4 minuten. Alles goed warm? Haal pan van het vuur en voeg al laatst nog de verse peterselie toe.
Mocht je de Bulgur salade zonder gehakt of kip eten dan kan je er bijvoorbeeld wat parmezaanse kaas overheen doen.

Ready to eat! Eet smakelijk.

Geef een reactie