Review: Airfryer Tefal Fry Delight FX1000

Wist je dat je met een airfryer van alles kan maken? Van gezonde receptjes tot bijvoorbeeld een lekker frietje. Er zijn tegenwoordig mega veel airfryers en tja welke is nou goed? Ik vertel je alles over de Tefal Fry Delight FX1000 die ik ontvangen heb van Coolblue. 

Airfryer Tefal Fry Delight FX1000
De Tefal airfryer kan je gebruiken om verschillende dingen te bereiden. Veel meer dan je denkt. Wat dacht je van kip, cake of pizza. De airfryer verwarmd het eten middels hete lucht, hierdoor heb je weinig tot geen olie nodig. De Aire Pulse Technologie zorgt voor een luchtstroom, door de bovenste verwarmingselement te combineren met een hete luchtstroom. Hierdoor krijg je een krokant laagje aan bijvoorbeeld je zoete aardappelfriet. En echt, ik krijg mijn zoete aardappelfriet in de oven niet zo krokant als in de airfryer van Tefal. De airfryer heeft een vermogen van 1400 watt, binnen een half uur is je zoete aardappelfriet knapperig en gaar. Je hoeft niet bang te zijn voor nare luchtjes. Ik rook vrijwel niets tijdens het bereiden van mijn eten. Het voordeel hiervan; je kan de airfryer op je aanrecht zetten, je hoeft dus niet buiten te staan met je airfryer. Daarnaast mag het moderne design van de Tefal airfryer best gezien worden op je aanrecht!

De Tefal airfryer is voorzien van een mandje waar je je eten in kan bereiden. Het mandje heeft aan de binnenkant een max. streep. Zo kan je zien hoe vol je het mandje kan vullen om zo snel mogelijk je eten krokant en gaar te krijgen. Het mandje en de opvangbak zijn beide vaatwasserbestendig. Maar heb je geen vaatwasser? Geen probleem want met de anti aanbaklaag is het met de hand gemakkelijk af te wassen.

Hoe te gebruiken?
Het zal je vast niet ontgaan zijn dat ik graag krokante zoete aardappelfriet maak in mijn airfryer. Middels de volgende stappen laat ik je zien hoe ik dit doe.
1. Voordat je begint met het snijden van de zoete aardappel, verwarm je de airfryer 3 minuten voor. Dit doe je door de temperatuur in te stellen en de timer op 3 minuten te zetten.
2. Was de zoete aardappel indien je de schil eromheen laat zitten. Snij vervolgens de zoete aardappel in gewenste grootte, kan in friet formaat maar eventueel ook in blokjes.
3. Verspreid 1 tl olijfolie over de zoete aardappelfriet.
4. Pak vervolgens het mandje en doe hierin de zoete aardappel. Staat de temperatuur nog steeds op de juiste graden? Dan hoef je alleen nog maar de timer in te stellen. Zoete aardappelfriet stel je in op ongeveer 25 minuten.
5. Schud op ongeveer de helft van de tijd
de zoete aardappelfriet om. Hoor je de timer afgaan? Dan is je zoete aardappelfriet klaar.

Niet alleen zoete aardappelfriet is lekker uit de airfryer. Probeer ook eens biefstuk, vis, kip, koekjes, muffins, brownies, taart, snacks of pizza te bereiden in een airfryer.

Pluspunten Airfryer Tefal Fry Delight FX1000
– Het eten wordt snel gaar en knapperig
– Geen nare luchtjes
– Snel voorverwarmd
– Weinig olie nodig; gezonder
– Vaatwasmachinebestendig
– Temperatuur instelbaar tussen 150°C en 200°C.

Minpunten Airfryer Tefal Fry Delight FX1000
– Mandje is maximaal voor 2 porties zoete aardappelfriet
– Stekker is aan de korte kant

Inmiddels heb ik de airfryer al vaak gebruikt. Meerdere malen zoete aardappelfriet gemaakt, wortelmuffins maar ook wat ongezondere dingen zoals friet en snacks. De airfryer heeft mij nog geen één keer teleurgesteld, alles wat krokant moest zijn kwam er krokant uit en de muffins waren luchtig.
Mocht je opzoek zijn naar een Airfryer dan kan ik je zeker de Tefal Fry Delight FX1000 aanraden. De prijs is 100 euro en via coolblue verkrijgbaar. 

In samenwerking met Coolblue heb ik mijn eerlijke mening gegeven over de Airfryer van Tefal Fry Delight FX1000

Advertisement

 

Geef een reactie