Blog: Mijn skincare routine

Niet alleen gezond eten hoort bij mijn healthy lifestyle. Maar ook een goede huidverzorging. Een lange tijd verzorgde ik mijn huid niet consequent. Sinds ik dit wel ben gaan doen is mijn huid zoveel beter geworden. En natuurlijk ook met het oog op de toekomst (rimpels e.d.) is het belangrijk om je huid al op jonge leeftijd goed te verzorgen. Lees snel verder om alles te weten te komen over mijn Skincare routine. 

NOTE; Mijn gehele skincare routine bevat veel producten van Annemarie Börlind. Ik ben ontzettend enthousiast over hun producten. Niet alleen omdat mijn huid er zeer goed op reageert (ik heb een gevoelige huid hierdoor krijg ik snel uitslag van producten) maar ook omdat Annemarie Börlind staat voor natuurcosmetica. Annemarie Börlind heeft voor ieder huidtypen een systeemverzorging. Ik gebruik de Energy nature verzorging; beschermt tegen voortijdige huidveroudering, zonder mineralen olienderivaten en de huidverzorging is veganistisch.
Mijn Skincare routine artikel is niet gesponsord door Annemarie Börlind. Wel heb ik een aantal producten gekregen naar aanleiding van een event. 

Day Skincare routine
Middels de volgende stappen laat ik je zien hoe ik ’s ochtends mijn gezicht verzorg en welke producten ik hiervoor gebruik. 
1. Reinigen
Ik begin de dag met het reinigen van mijn huid. Niet alleen in de avond is het belangrijk om je huid te verzorgen maar ook in de ochtend. Het reinigt en verfrist mijn huid. En ik word er lekker wakker van.
De producten: Annemarie Börlind Energy Nature Refreshing Cleansing Gel OF Garnier Micellaire reinigingsgel

2. Gezichtsgel
Na het reinigen breng ik een verfrissende reinigingsgel aan die mijn huid verstevigd, energie en verkoeling geeft. Ik wissel dit af met een Skin & Pore balancer die mijn poriën verkleind.
De producten: Annemarie Börlind Energy Nature Cooling Facial Gel OF Annemarie Börlind Skin & Pore Balancer

3. Oogcrème
Voordat ik mijn dagcrème gebruik breng ik wat oogcrème aan. Dit verminderd de opgezwollen huid rondom de ogen, het geeft en zachter gevoel en je gaat de lijntjes tegen. Ik dep de oogcrème met mijn ringvinger in mijn huid.
Product: Annemarie Börlind Energy Nature Anti Puff Eye Serum

4. Dagcreme
Mijn laatste stap is het aanbrengen van een dagcrème. Een verzorging voor de hele dag, het beschermt intensief en het is perfect voor een make-up basis.
Product: Annemarie Börlind Energy Nature vitaliserende dagcreme.

Night Skincare routine
1. Reinigen

Ik verwijder mijn oog make-up met een oogremover en vervolgens reinig ik mijn huid met een reiningsgel. Hierdoor verwijder ik alle make-up en krijg ik weer een schone huid!
Producten: L’Oréal Paris Oog & lipmake-up remover en voor het reinigen van mijn huid gebruik ik; Annemarie Börlind Energy Nature Refreshing Cleansing Gel OF Garnier Micellaire reinigingsgel (Zelfde producten als voor de day skincare routine)

2. Scrub/peeling
Ik scrub mijn huid 2x per week en daarnaast gebruik ik soms dagelijks of soms een paar keer per week een enzympeeling powder. De scrub (peeling) verwijderd afgestorven huidcellen en poriën worden gladder en fijner. De enzympeeling zuivert je huid. De enzymen maken afgestorven huidcellen los en activeren de celvernieuwing van je huid.
Vooral van de enzympeeling krijg ik een ontzettend gladde en zachte huid.
Producten: Effekt-Peeling van Annemarie Börlind en Enzympeeling Annemarie Börlind

3. Gezichtsgel
Na het reinigen en/of scrub is het heerlijk om een gezichtsgel aan te brengen. Het geeft verkoeling aan mijn huid en het verstevigd.
Producten: Annemarie Börlind Energy Nature Cooling Facial Gel OF Annemarie Börlind Skin & Pore Balancer (Zelfde producten als voor de day skincare routine)

4. Oogcrème
Net als in de ochtend gebruik ik na de gezichtsgel een oogcrème. Ik dep de oogcrème met mijn ringvinger in mijn huid.
Product: Annemarie Börlind Energy Nature Anti Puff Eye Serum

5. Nachtcreme
Mijn night skincare routine sluit ik af met een nachtcrème. De nachtcrème herstelt mijn huid tijdens het slapen.
Product: Annemarie Börlind herstellende nachtcrème.


Extra skincareimage2
Naast de bovenstaande skincare routines gebruik ik minimaal 2x per week een masker. Voelt mijn huid droog aan, zoals bijvoorbeeld droge plekjes of droge rimpeltjes? Dan gebruik ik de Hydro Gel mask van Annemarie Börlind
Moet mijn huid gezuiverd en ontgift worden? Dan gebruik ik de Collistar Nero Sublime Black Mask.

Dit is mijn huidige skincare routine. Het klinkt misschien heel veel maar dat valt reuze mee. Vroeger had ik nooit zin om mijn huid te verzorgen maar sinds ik inzie (letterlijk en figuurlijk) hoe belangrijk het is maak ik er tijd en zin voor!
Mocht je meer informatie willen over de producten van Annemarie Börlind check dan even hun website. De oogremover van L’oreal en de gezichtsreiniger van Garnier is te koop bij de drogisterij. De Collistar Nero Sublime Mask is o.a. te koop bij de Douglas.

 

 

Geef een reactie