Recept: 3 kleuren Quinoa salade

Wist je dat de quinoa een zaad is en geen graan? En dat het al eeuwenlang wordt geteeld in Peru en Bolivia? Maar pas in 2013 werd quinoa populair. Hierdoor gingen steeds meer boeren in diverse landen quinoa verbouwen.
Waarom is quinoa eigenlijk zo gezond? Het bevat dubbel zoveel eiwit als in tarwe en zilvervliesrijst. Daarnaast bevat het essentieel aminozuren, veel vitamines van het B-complex, rijk aan ijzer, magnesium koper en fosfor.
Laten we maar snel naar het recept gaan.

Ingrediënten voor 2 personen

IMG_0951
Lassie quinoa 3 kleuren

175 gram 3 kleuren quinoa van Lassie
1 komkommer, in kleine blokjes
2 tomaten, in kleine blokjes
+/- 200 gram feta (bijvoorbeeld Arla Apetina Feta)
1 rode ui, fijn gesneden
1 zak gemengde sla
0,5 groente bouillonblokje
zwarte peper

Dressing:
2 el Olijfolie
1 knoflook, fijn geperst


Bereiding
Kook de quinoa volgens de verpakking, voeg bij het koken van de quinoa het halve bouillonblokje toe. Neem een grote kom en doe hierin de sla, komkommer, tomaat, ui en feta. Maak ondertussen de dressing klaar. Voeg vervolgens de gekookte quinoa toe en de dressing. Meng het in zijn geheel door elkaar en voeg als laatst nog wat zwarte peper toe. Eet smakelijk!

 

 

 

Geef een reactie