Recept: Boerenkool snack

Ken je die momenten wanneer je zin hebt in wat hartigs en zouts maar je geen zak chips, nootjes of iets anders ongezonds wil eten? Dan is dit een perfecte healthy vervanger voor jouw cravings naar hartig. En wist jij dat boerenkool mega gezond is? Wij kennen boerenkool voornamelijk van de stampotten maar in Amerika is boerenkool helemaal hip omdat het daar gezien wordt als een superfood. Boerenkool is rijk aan vitamine A, C, B1 en B2, mineralen, ijzer en calcium. Maar boerenkool bevat ook veel vezels die bijdragen aan een betere vertering en darmtransport. En boerenkool is laag in calorieën, dat is natuurlijk ook fijn om te weten. Genoeg weetjes over boerenkool, spring de keuken in om deze heerlijke healthy snack te maken. 

Ingrediënten
250 gram boerenkool gesneden. Je kunt eventueel ook verse boerenkool gebruiken.
+/- 2 el soja saus
+/- 2 el olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de boerenkool in een grote kom en voeg hierbij de soja saus en olijfolie. De boerenkool hoeft niet heel nat te worden van de soja saus en olijfolie, als het maar een beetje verveeld is.
Leg wat bakpapier op een bakplaat en leg vervolgens de boerenkool op de bakplaat. Bak de boerenkool voor ongeveer 10 a 15 minuten in de oven. Voelt de boerenkool knapperig aan? Dan mag het de oven uit. Laat het even afkoelen en daarna kan je er heerlijk van genieten. Je kan het los eten met je handen als een soort van chips maar met een lepel is ook net zo lekker en makkelijk.

Geef een reactie