Recept: Energy Balls

Dit is een heerlijk gezond tussendoortje wat je een flinke energie boost geeft. Vol met gezonde vetten en koolhydraten.

Ingrediënten
75 gram verse dadels (zonder pit)
1/2 (rijpe) banaan
35 gram hazelnoot pasta
25 gram +15 gram cashewnoten
35 gram havermout of speltmout
15 gram gedroogde kokos
15 gram goji bessen
Bereiding
Snij de dadels in stukjes en doe ze in een keukenmachine. Voeg hierbij de halve banaan en hazelnoot pasta. Mix dit in zijn geheel tot er een soort van gladde massa ontstaat. Voeg hierbij de 25 gram cashewnoten en het havermout en mix dit nogmaals door elkaar. Verdeel het beslag voor 6 balletjes. Draai er vervolgens 6 balletjes van. Hak de 15 gram cashewnoten fijn en rol met de balletjes over de gehakte cashewnoten. Doe dit ook met de goji bessen en droogde kokos. Je balletjes zijn bijna klaar. Ze hoeven nu alleen nog maar 1 uur de koelkast in, daarna zijn ze ready to eat!

Geef een reactie