Recept: Quinoa met kip

Heerlijke lunch- of avondmaaltijd vol met gezonde vetten en eiwitten. Quinoa bevat veel eiwitten met vrijwel alle essentieel aminozuren, vitamines, mineralen en antioxidanten. Daarnaast is quinoa gluten vrij en zit vol met gezonde voedingsvezels.

Ingrediënten voor 2 personen 
100 gram quinoa
1/2 groente bouillon blokje
250 gram gezeefde tomaten
2 teentjes knoflook
1 ui
250 gram kipfilet
2 flinke handen spinazie
1 rode paprika
1 avocado
1 hand cashewnoten

Olijfolie

Bereiding
Vul een pan met 300ml water, voeg hierbij de quinoa en het bouillon blokje. Zet de pan direct op het vuur en kook het tot het water is opgenomen door de quinoa (ongeveer 15 minuten). Snij de paprika, ui, knoflook en kip in stukjes. Neem een hapjespan of wokpan, spray olijf olie kookspray in de pan en bak de kipfilet. Is de kip bijna gaar? Voeg dan de uien, knoflook en paprika toe. Bak dit voor ongeveer 3 minuten. Bak ondertussen in een ander pannetje de cashewnoten warm. Voeg bij de hapjespan de gekookte quinoa, tomatensaus en spinazie. Meng dit goed door elkaar en laat het in zijn geheel nog even warm worden. Schep de quinoa in een kommetje voeg als laatst nog de avocado en cashewnoten toe. Eet smakelijk!

Geef een reactie