Hotspot: Alan & Pim’s Rotterdam & Scheveningen

Belachelijk lekkere kip eet je bij Alan & Pim’s in Rotterdam of Scheveningen. Ik vertel je alles over deze gezellige hotspot!Het concept van Alan & Pim’s is eenvoudig maar zeer toegankelijk voor iedereen. Ze serveren verse gegrilde kip met smaakvolle side dishes. De specialiteiten zijn hele en halve kip in de smaken Naturel, Provençaals, Bitter Sweet BBQ en Thais. Klinkt alleen al lekker he? Wat ook goed is om te weten, Alan & Pim’s maakt gebruik van Tante Door kip. Dit is echte Hollandse kip, zij hebben geleefd in ruime stallen, een kleinschalige opgroei gehad, ze zijn antibiotica vrij en hebben 30% langer geleefd.img_5045

Bij Alan & Pim’s kan je terecht voor lunch en diner. Maar daarnaast is het ook mogelijk om een verse
gegrilde kip te bestellen om lekker thuis op te eten. De prijzen liggen tussen de 3,50 tot 10 euro voor een voorgerecht, tussen de 10 en 20 euro voor een hoofdgerecht en tussen de 2 en 5 euro voor een nagerecht. Kortom, voor relatief weinig geld kan je een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht eten.

Mijn ervaringimg_5047

Ik ben naar de nieuwste locatie van Alan & Pim’s geweest, dit is in Scheveningen. Bij binnenkomst rook ik direct al de kip, heerlijk! De inrichting van het restaurant heeft een stoere maar ook gezellig uitstraling. Daarnaast kan je gemakkelijk de keuken in kijken, dat vind ik toch altijd wel erg leuk.
Wij begonnen de avond met een klein voorgerechtje, brood met boter.

Na ons voorgerechtje kregen wij de halve kip met Provençaalse kruiden en de Big Chick burger. Daarbij hadden wij biologische friet met mayo en een maiskolf. Ik deelde met mijn vriend de burger en de kip. Mijn vriend begon met het kluiven van de kip. Na zijn eerste hap zag ik direct al dat hij het mega lekker vond. Hij zei ook ” dit is echt iets voor mij, heerlijke kip en zo mals”. Ik hou niet echt van kluiven. Mijn vriend haalde dan ook de kip voor mij eraf. Maar de kip was heel mals en de kruiden maakte het helemaal af! De Big Chick Burger viel een beetje tegen in vergelijking met de malse halve kip. De kipburger was wat droog. Maar de smaak was wel lekker, o.a. door de tzatziki die er op zat. img_5044

Ik had nog een klein gaatje vrij voor een toetje. Uiteindelijk hebben wij een Brownie gedeeld. Pffff die was zo lekker, het water loopt mij weer in de mond als ik er aan denk.

Het personeel was zeer behulpzaam. Ze kwamen regelmatig langs om te vragen of het naar wens was. Dat soort kleine dingen maken een avondje uit eten helemaal af!

Kip liefhebber? Dan moet je hier echt een keer eten! Het is een ontzettend leuk restaurant om lekker met je vriend, met een groep vrienden of met familie uit eten te gaan. Niet te chique maar gewoon lekker eten! Check ook even website van Alan en Pim’s voor o.a. de menukaart.

 

 

Geef een reactie