Recept: Avocado-Ei Bagel

Dit is een perfecte lunch voor na jouw ochtend workout. Een lunch vol met eiwitten(scrambled egg) , koolhydraten (bagel) en goede vetten (avocado)! 

Ingrediënten
1 bagel, liefst een volkoren bagel
1/2 avocado
1 ei
80 gram vloeibaar eiwit of 3 a 4 eiwitten van een ei.
1 tl kokosolie
Peper
Zout
Eventueel bieslook kruiden
Bereiding
Verwarm de bagel voor ongeveer 5 minuten een voorgewarmde oven of grill. Maak van de avocado een spread. Doe dit door de avocado te prakken met een vork. Doe hier doorheen wat peper en zout. Je avocado spread is klaar. Verwarm wat kokosolie in een koekenpan. Mix in kommetje het vloeibaar eiwit(of eiwitten) met het ei. Bak nu het ei mengsel in jouw koekenpan. Maak scrambled eggs. Dit doe je door op laag vuur de hele tijd door het ei mengsel heen te roeren. Beleg de bagel met avocado spread, scrambled eggs en maak het af met wat peper en zout en eventueel nog wat bieslook.

 

Geef een reactie