Recept: Zoete aardappel chips

Heb je zin om iets te snacken maar wil je toch liever iets gezonds nemen? Maak dan deze zoete aardappel chips. 

Ingrediënten
1 grote zoete aardappel (je kan natuurlijk zoveel maken als je zelf wilt)
Olijf olie
Paprikapoeder

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snij de zoete aardappel in hele dunne plakjes. Ik heb eerst de zoete aardappel gehalveerd in de lengte. Daarna snij ik er dunne plakjes van. Doe de zoete aardappel plakjes in een kom en doe er wat olijfolie overheen. Als alle plakjes een klein beetje onder de olie zitten is dat voldoende.
Leg de zoete aardappel plakjes op een ovenplaat die goed warm wordt. Zodat de boven- en onderkant goed warm kan worden. Doe dit voor ongeveer 10 minuten in de oven, draai ze dan om en strooi er wat paprika poeder over. Daarna mag het nog voor 5 tot 10 minuten de oven in. Als je ze nog niet knapperig genoeg vindt na ongeveer 20 minuten bakken, doe ze dan nog even wat langer in de oven. Uiteraard kan je dit ook in de airfryer doen!

Geef een reactie