Recept: Zalm flammkuchen

Flammkuchen is een soort van pizza alleen dan heeft een flammkuchen een dunnere/krokantere bodem dan een normale pizza. Door de dunnere bodem is het ook wel iets beter dan een normale pizza. Daarnaast maak ik de bodem van speltbloem ipv normale bloem. Wat ik wel wil aangeven is dat dit receptje niet mega healthy is. Maar het is zo lekker dat ik dit receptje wel echt met jullie wil delen. Het is makkelijk om te maken en je hebt maar weinig ingrediënten nodig. Flammkuchen is niet alleen lekker als avond eten, maar ook perfect voor bijvoorbeeld een feestje of voor bij een borrel. 

Ingrediënten voor ongeveer 2 flammkuchen
340 gram speltbloem
5 gram instant gist
snuf zout
200 ml lauwwarm water
2 el olijf olie

Ingrediënten topping
100 gram creme fraiche
60 gram zure room
plakken gerookte zalm
2 rode uien
zwarte peper

Bereiding
Doe de speltbloem in een grote kom. Schuif de speltbloem naar 1 kant van de kom. Voeg daarnaast het gist en zout toe. Speltbloem, gist en zout mogen nog niet met elkaar mengen. Voeg hierbij het lauwwarm water en olijfolie toe. Nu mag je het kneden met je hand voor ongeveer 15 minuten. Is het deeg nog een beetje plakkerig maar voelt het elastisch aan? Dan is het deeg perfect! Dek het af met een theedoek en laat het voor 60 minuten op je aanrecht staan.
Na 60 minuten is het deeg gerezen. Verwarm je oven voor op 230 graden. Meng de crème fraiche met de zure room en snij de uien. Leg een stuk bakpapier op het aanrecht (ter grootte van jouw bakplaat). Pak de helft van het deeg en rol het uit met een deegroller over het bakpapier. Rol het zo goed mogelijk uit zodat jouw flammkuchen bodem dun wordt!
Verdeel de helft van het crème fraice zure room mengsel over de bodem. Leg hierop de plakken zalm, de rode ui ringen en maak het af met wat zwarte peper. Bak de flammkuchen voor ongeveer 15-20 minuten in de oven. Doe dit ook met de andere helft van het deeg. Misschien wil je de andere flammkuchen wel met andere toppings. Bijvoorbeeld met ham of spek!

En genieten maar!!!

 

Geef een reactie