Recept: Kipsalon

Een gezonde variant op de kapsalon, want dit is een kipsalon. En lekker dat het is!!! Heerlijk met een healthy knoflooksausje.

Ingrediënten voor 2 personen
250 gram kip, in stukjes gesneden
300 gram aardappel schijfjes
handje geraspte kaas
ijsbergsla
rode ui
kruiden kip: paprika poeder en chili poeder

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Kruid de kip met paprika- en chili poeder. Bak los van elkaar de de aardappel schijfjes en de kip stukjes. Als dit gebakken is kan je de aardappelschijfjes verdelen over  de bodem van een ovenschaal. Doe hier overheen de gebakken kip en geraspte kaas. Nu  mag het voor ongeveer 15 minuten de oven in. Bij een kipsalon hoort natuurlijk ook knoflooksaus. Mijn voorkeur gaat uit naar een healthy knoflook saus;

Healthy Knoflooksaus
Ingrediënten:
1/4 komkommer
2 tenen knoflook
2 el Griekse yoghurt 0% vet
3 el 0% vet mayonaise of light mayo
zwarte peper

Bereiding:
Rasp de komkommer. Meng de Griekse yoghurt met de mayo. Voeg hierbij de geraspte komkommer (zonder het vocht van de komkommer), zwarte peper en geperste knoflook. Meng dit goed door elkaar en je knoflook saus is ready to eat!
Is de kaas gesmolten? Dan is jouw kipsalon klaar. Maak het alleen nog even af met wat ijsbergsla, rode ui en komkommer.

 

Geef een reactie