Recept: Pecanrotsjes

Dit is zo’n lekkere snack! De combinatie van pure chocolade met gezouten pecannoten is heerlijk. Je hebt maar 2 ingrediënten nodig en binnen 10  minuten klaar gemaakt. Helaas moet je daarna nog wel even wachten, maar dat is dubbel en dwars waard. 

Ingrediënten
1 reep pure chocolade 99% cacao
75 gram gezouten pecannoten (tip; van de notenboer zijn pecannoten wel echt het allerlekkerst :))
Mocht je het nog iets gezonder willen maken neem dan ongezouten + ongebrande pecannoten. 

Bereiding
Smelt de pure chocolade volgens de au-bain marie manier. Leg op een stukje bakpapier de pecannoten. Leg ze tegen elkaar aan. Is de chocolade helemaal gesmolten? Verdeel dit dan over de pecannoten heen, je kan dit er gemakkelijk overheen schenken. Zorg ervoor dat je de chocolade goed verdeeld over de noten, zo kan het 1 mooie reep worden.
Leg dit nu voor ongeveer 1 tot 2 uur in de koelkast. Is de chocolade hard? Dan mag je er stukjes van breken! En jouw home made pecanrotstjes zijn ready to eat. Heerlijk bij een kopje koffie of thee.

Eén gedachte over “Recept: Pecanrotsjes”

  1. Wat een briljant recept! Pure chocolade en zout zijn zo’n perfecte combinatie 🙂 Voordeel van pure chocola met zo’n hoog cacaogehalte is dat je er na een paar happen ook weer genoeg van hebt, haha. En een kleine beetje cacao is juist super gezond :D.

Geef een reactie