Recept: Frambozen ricotta-yoghurt taart

Voor mijn verjaardag maakte ik deze healthy romige frambozen taart. Het is een combinatie van cheesecake en kwarktaart. Je hebt deze taart in een hand om draai gemaakt. Het in ieder geval een errrrg lekker frisse taart. Lekker voorbij een kopje thee of koffie, maar ook erg lekker om als dessert te eten!

Ingrediënten
Bodem
200 gram verse dadels, in stukken gesneden
80 gram havermout
50 gram ongebrande ongezouten cashewnoten
50 gram kokosolie, gesmolten
1 el honing

Vulling
500 gram ricotta
450 gram Optimel Griekse yoghurt Framboos
1 tl vanille aroma
1 tl citroensap
Optioneel: 10 blaadjes gelatine
1 bakje frambozen en/of rode vruchten (tip: neem diepvries fruit)

Bereiding
Doe in een keukenmachine de dadels, havermout en gesmolten kokosolie. (kokosolie kan je smelten in een steelpannetje). Mix dit door elkaar tot dat de dadels en het havermout goed met elkaar gemixt zijn. Voeg nu de cashewnoten en honing toe en mix nogmaals door elkaar. Vet de bodem van je taartvorm in met kokosolie. Verdeel daarna het dadel-havermout mengsel over de bodem van de taartvorm en druk goed aan.
Nu mag je de vulling gaan maken.
OPTIONEEL: Indien je er graag zeker van wil zijn dat je taart niet in zakt, kan je gelatine gebruiken. Ik heb dit niet gebruikt omdat ik niet zo fan ben van gelatine. Maar het kan dus wel, vooral als je echt een taart wil die er perfect uit moet zien en die niet in mag zakken. Week de gelatine blaadjes in koud water. 
Doe de ricotta en Optimel griekse yoghurt in een grote kom. Mix dit met een handmixer tot een luchtig geheel. Doe dit voor ongeveer 3 minuten. Doe daarna de citroensap en vanille aroma erbij. Mix het nogmaals 3 minuten. Optioneel: knijp de gelatine blaadjes uit over het ricotta-yoghurt beslag en roer met een lepel goed door elkaar.

Verdeel nu het ricotta-yoghurt beslag over de taartbodem. Versier de bovenkant met fruit. Bedek je taart met aluminiumfolie en zet voor minimaal 4 uur in de koelkast.

Ennnnnn genieten maar!

Bewaaradvies
Bewaar de taart in de koelkast voor maximaal 3 dagen.

Geef een reactie