Recept: Healthy Kruidkoek

Kruidkoek zit vaak vol met suikers, maar deze kruidkoek zeker niet. Nu zal je misschien denken is het dan wel lekker? Ja zeker! Als ik deze kruidboek heb gebakken kan ik er bijna niet vanaf blijven. Na 1 stukje wil je er nog 1… en dan nog 1…

Ingrediënten
200 gram havermoutmeel (Havermoutmeel kan je kopen in bijvoorbeeld een natuurwinkel maar je kan ook normale havermout vermalen in een keukenmachine tot havermeel)
200 gram volkoren speltmeel
325 ml amandelmelk
2 eieren
2 el ahornsiroop
4 el honing
3 el kokosbloesemsuiker
1 el kaneel
1 el bakpoeder
optioneel hand rozijnen

Bereiding
Verwarm je oven voor op 180 graden. Vet je cake vorm in met olie of kokosolie. Voeg de volgende ingrediënten samen in een kom: havermoutmeel, volkorenspeltmeel, kokosbloesemsuiker, kaneel en bakpoeder. Meng dit door elkaar. Voeg vervolgens het ei, ahornsiroop, amandelmelk en honing toe. Meng dit nogmaals goed door elkaar. Als laatst kan je er eventueel nog wat rozijnen bij toevoegen. Doe het beslag in je cakevorm en bak voor ongeveer 50 minuten in je oven. Controleer met een satéprikker op gaarheid.
Je kan eventueel wat plakjes kruidkoek invriezen.

5 gedachten over “Recept: Healthy Kruidkoek”

  1. Deze kruidkoek is echt heel lekker! Ik heb al meerdere ‘gezonde’ kruidkoeken gemaakt, maar deze is het gemakkelijkst te maken en ook nog het lekkerst! Bedankt voor het recept:-).

Geef een reactie