Recept: Power Repen

Wauw deze repen zijn echt mega lekker. Ze zijn cruncy, heerlijk van smaak en geven echt veel energie door alle goede ingrediënten. Heerlijk als tussendoortje!

Ingrediënten 
70 gr havermout
70 gr hazelnoten
160 gr verse dadels zonder pit
60 gr pindakaas, liefst met protein
2 el honing
25 gr gebroken lijnzaad
25 gr rozijnen
25 gr pompoenpitten
30 gr gedroogde goji bessen
2 el gesmolten kokoslie
1 tl kaneel
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de havermout in een ondiepe ovenschaal. Bak de havermout voor ongeveer 10 minuten in de oven. Doe ondertussen in een keukenmachine de hazelnoten en maal ze fijn. Voeg vervolgens de verse dadels toe en maal nogmaals tot een smeuïge massa. Doe in een steelpannetje de pindakaas en honing. Meng dit en laat dit warm worden op het vuur. Doe in een grote kom de dadel hazelnoot mengsel en de pindakaas honing mengsel. Meng het nog niet door elkaar. Doe nu de pompoenpitten, goji bessen en rozijnen in de keukenmachine en maal dit iets fijner. Doe dit vervolgens in de kom waar al de andere ingrediënten al inzitten. Voeg vervolgens nog de lijnzaad, kaneel en gesmolten kokosolie toe en al laatst de havermout. Nu mag je alles bij elkaar gaan kneden. Doe dit tot je één grote kleverige bal hebt. Pak een ovenschaal of een ander schaal. Verspreid over de schaal de kleverige bal. Druk dit heel goed, dit kan je bijvoorbeeld doen met een lepel. Zodra je het goed hebt aangedrukt kan het voor minimaal 2 uur de koelkast in. (het hoeft dus niet gebakken te worden in de oven!)
Na minimaal 2 uur mag je het uit de koelkast halen. Haal de grote reep uit de schaal en snij er repen van. Klaar zijn je Power repen! De power repen zitten vol met ingrediënten waar je veel energie van krijgt, perfect als tussendoortje.

2 gedachten over “Recept: Power Repen”

    1. Hoi Gisella,
      Je kan proteinbutter vervangen voor pindakaas. Het liefst dan wel een pindakaas zonder al te veel suikers. Ik heb geen vervanger voor proteïne poeder. De proteine poeder kan je dan gewoon weglaten. Is vaak een extratje om meer eiwitten aan het recept te geven, handig voor als je veel sport en op die manier je eiwitten wil consumeren. Groet, Laura

Geef een reactie