Recept: Cranberry Cacao Bananenbrood

Cranberries en chocolade is een heerlijke combinatie! Probeer maar eens ­čÖé

Ingredi├źnten
50 gram havermeel (je kan ook havermout malen tot havermeel)
50 gram speltmeel
50 gram havermout
50 gram dadels
3 eieren
3 rijpe bananen
1 el bakpoeder
2 el ahornsiroop
35 gram cacao nibs
50 gram cranberries

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakevorm in met kokosolie/olie. Mix de bananen met de dadels in een keukenmachine tot een glad beslag. Klop de eieren los. Doe het banaan-dadel mengsel in een grote kom. Voeg hierbij de losgeklopte eieren, havermeel, speltmeel, bakpoeder en ahornsiroop. Mix dit met een lepel door elkaar. Voeg vervolgens de cacao nibs en cranberries toe en roer nogmaals. Doe het beslag in je cakevorm en bak het bananenbrood voor ongeveer 45 minuten. Controleer even met een sat├ę prikker of het bananenbrood gaar is.

Bewaaradvies: Je kan het bananenbrood in de koelkast bewaren na dat die is afgekoeld. Je kan eventueel ook wat plakken bananenbrood invriezen. Handig en lekker voor later!

 

Geef een reactie