Recept: Courgette Lasagne

Gezonde variant van de normale lasagne: courgette lasagne. 

Ingrediënten voor ongeveer 2 personen
1 courgette
Heinz Tomato gepeld Bio 400 gram
tomaten puree 70 gram
150 gram champingons, plakjes
1 rode ui, fijn gesneden
2 teentjes knoflook, fijn gesneden
1 buffel mozzarella
1 tomaat, plakjes
gedroogde basilicum
zwarte peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Schaaf met een kaasschaaf lange plakken van de courgette. Dep de plakken courgette af. Snij de mozzarella in dunne plakjes. Maak vervolgens de tomatensaus klaar in een pan op het vuur. Voeg de ui, knoflook, tomatenpuree, Heinz tomato en champignons bij elkaar in een pan. Warm dit op en voeg als laatst nog wat basilicum en zwarte peper toe. Pak vervolgens een ovenschaal (het beste is om een kleine ovenschaal te gebruiken tenzij je voor meer personen maakt) en leg een aantal plakken courgette neer. Vervolgens wat tomatensaus en daarna mozzarella en vervolgens weer plakken courgette. Herhaal dit allemaal tot dat je saus/courgette op is. Leg boven op wat plakken tomaat en daarop nog wat mozzarella. Nu mag de lasagne voor ongeveer 30 minuten in de oven. En klaar is je heerlijke lasagne! Geniet ervan.

Geef een reactie