Recept: Groene Pesto

Home made pesto vind ik het allerlekkerst. Niet alleen lekker op bijvoorbeeld een crackertje, maar ook heerlijk in recepten. Je proeft ook echt wel heel goed het verschil tussen deze home made pesto en pesto van de supermarkt.

Ingrediënten
2 tenen knoflook
50 gram basilicum ( ongeveer 1 hele plant en 1 pakje van 15 gram AH)
15 gram pijnboompitten
30 gram geraspte pecorino
100 ml extra vergine olijfolie
75 gram geraspte parmezaanse kaas

Bereiding
Eigenlijk hoor je pesto in een vijzel te maken, maar ik heb geen vijzel dus deed ik het met mijn keukenmachine. Dat ging prima! Doe de basilicum blaadjes met de knoflook in je keukenmachine mix dit even door elkaar. Vervolgens de pijnboompitten met de pecorino toevoegen en een scheutje olijfolie mix nogmaals. Als laatst de overige olijfolie en parmezaanse kaas toevoegen, mix dit in het geheel nog eens. En klaar is je heerlijke verse pesto!

Geef een reactie