Recept: Peanut Butter Bananenbrood

Plakje bananenbrood besmeren met pindakaas, Yum. Toen dacht ik opeens, waarom niet gewoon pindakaas verwerken in het bananenbrood? Uiteraard ben ik meteen gaan bakken en ja hoor het resultaat is YUM!! 

Ingrediënten 
3 rijpe bananen
2 eieren
100 gram havermout
100 gram speltmeel
2 el honing
60 gram 100% pindakaas naturel (tip Albert Heijn)
50 gram hazelnoten
1 el bakpoeder

Bereiding
Verwarm je oven voor p 180 graden. Vet een cakevorm in met kokosolie of olie. Doe de bananen en eieren in een keukenmachine of blender en mix het tot een glad beslag. Voeg het beslag in een grote kom en doe daarbij het havermout, speltmeel, honing en bakpoeder. Meng dit goed door elkaar. Voeg vervolgens de hazelnoten toe.
Doe de helft van het beslag in je cakevorm. Vervolgens mag de pindakaas worden toegevoegd. Dit kan je in een lijn doen (zo heb ik het gedaan) of je verspreid het een beetje over het beslag. Je hoeft het niet in het beslag te stoppen je  legt het er boven op. Doe nu het andere helft van het beslag over de pindakaas. Leg als laatst nog wat hazelnoten bovenop het bananenbrood. Nu mag het bananenbrood voor ongeveer 45 minuten de oven in.
Je kan plakken bananenbrood gemakkelijk invriezen, zo kan je er ook op een later moment van genieten.

Geef een reactie