Recept: Chocolade-Bananen Taart

Een healthy chocolade taart! Tja wat moet ik hier nog meer over zeggen…. Het is gewoon mega lekker. Het heeft structuur van een cake en is heerlijk bij een kopje koffie of thee.

Ingrediënten
1 rijpe banaan
2 eieren
1 eiwit
75 gram havermout
2 el gesmolten kokosolie
2,5 el cacao poeder
1 el bakpoeder
2 el kokosrasp
2 el lijnzaad

Bereiding
Verwarm je oven voor op 180 graden. Vet je taartvorm in met kokosolie of olie. Voeg alle ingrediënten samen (behalve de kokosrasp en lijnzaad) en blend dit tot een glad beslag in je keukenmachine. Als je beslag klaar is voeg dan het lijnzaad en kokosrasp toe. Meng dit door het beslag heen met een lepel. Doe het beslag in je taartvorm en bak het voor ongeveer 40 minuten. Controleer met een saté prikker of je taart gaar is. Je kan de taart het beste bewaren in de koelkast. Je kan eventueel ook stukjes invriezen.

 

Geef een reactie