Recept: Pastinaak Courgette Broccoli Soep

Ik gebruik eigenlijk nooit pastinaak in mijn recepten. Ik wist nooit zo goed wat ik met een pastinaak aan moest. Toch wou ik het een keer proberen en maakte ik deze Pastinaak soep. En lekker dat die is! 

Ingrediënten voor 4 personen
500 gram pastinaak (voor gebruik schillen)
1 courgette
1 broccoli
2 tenen knoflook
1 ui
1,5 liter groente bouillon

Bereiding
Snij alle groente in kleine stukjes. Vul je soeppan met 1,5 liter wat en voeg daarbij het groente bouillonblokje. Als de bouillon warm is voeg dan alle groente erbij. Laat dit ongeveer 20 minuten zacht koken zodat alle groente zacht wordt. Na 20 minuten kan je alles met eens staafmixer pureren. Eventueel wat zwarte peper bij je soep toevoegen en klaar is je soepje.

2 gedachten over “Recept: Pastinaak Courgette Broccoli Soep”

  1. Pastinaak is lekker in cake, koekjes, in soep, geroosterd,als rosti if chips ennnn supergezond .Zeker aan te raden om meer mee te gaan doen.Het is ondertussen een van mijn favoriete groenten omdat het zo veelzijdig is

Geef een reactie