Recept: Wortel-Banaan Taart

Iets te vieren? Krijg je bezoek? Of gewoon zin in een lekker tussendoortje? Probeer dan eens de Wortel-Banaan Taart. Het is een heerlijke smeu├»ge taart. Mocht je nou nog nooit wortel taart hebben gegeten en al bij de gedachten “wortel in mijn taart” afhaken. Zou ik je tochhhh een keer aanraden om het eens te proeven. De wortel proef je haast niet in taart. Het maakt juist de taart een stuk zoeter en heel lekker ­čÖé

Ingredi├źnten
3 rijpe bananen
3 eieren
100 gram verse dadels
100 gram speltmeel
50 gram havermeel (havermout malen in een keukenmachine tot meel)
200 gram geraspte wortel
1 tl bakpoeder
2 el kaneel
40 gram rozijnen
50 gram gebroken cashewnoten

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een taartvorm in met kokosolie of olie. Mix de bananen met de dadels in een keukenmachine tot een gladbeslag. Klop de eieren los. Doe het banaan-dadel mengsel in een grote kom. Voeg hierbij de losgeklopte eieren, meel, wortel, bakpoeder en kaneel. Mix dit in zijn geheel met een lepel goed door elkaar. Voeg vervolgens de rozijnen en cashewnoten toe en meng nogmaals. Doe het beslag in de taartvorm (ik gebruikte een vorm van 23 cm HEMA) en zet het in de oven. Bak het voor ongeveer 45 minuten.
Je kunt de taart bewaren in de koelkast of eventueel stukken invriezen.

3 gedachten over “Recept: Wortel-Banaan Taart”

Geef een reactie