Detox plan – 3 dagen

Zo af en toe vind ik het fijn om een detox te doen van 3 dagen. Dit betekend dat ik 3 dagen heel veel groente en fruit drink/eet. Ik heb het idee dat ik mijn lichaam hier mee reinig, ook wel ontgiften genoemd. Ik voel mijzelf “clean” na 3 dagen detox. Iedereen heeft zijn eigen mening over detoxen. Je kan hier van alles over lezen op het internet. Ik spreek uit mijn eigen ervaring en ben erg positief over detoxen. Heb je het nog nooit geprobeerd en ben je erg nieuwsgierig dan zou ik het zeker eens proberen. Het zijn maar 3 dagen :).


Ik heb een detox plan in elkaar gezet die ik zelf gebruik en graag met jullie wil delen. Je kan natuurlijk ook een detox pakket kopen van bepaalde merken. Dan zijn je sapjes allemaal al voor geperst maar dit is vaak een stuk duurder dan dat jij zelf alle sapjes maakt. Alle producten die ik nodig heb koop ik 1 dag voor dat ik de detox begin. Daarnaast heb ik het detox plan zo gemaakt dat ik niet super veel producten hoef te kopen. En het zijn bijna allemaal producten die je in een normale supermark kan kopen.

Hieronder vertel ik je een aantal punten die goed zijn om te weten voor dat je de detox begint, alle benodigde producten en uiteraard het detox plan zelf. Mocht je nog vragen hebben stel ze gerust via mijn Instagram account: Laurabliekendaal. Heel veel succes!

Goed om te weten
– Op 1 dag drink je 4 sapjes en in de avond eet je een salade of een soep.
– Benodigde producten zijn in vergelijking met andere detox plannen niet te duur en makkelijk verkrijgbaar.
– Alle sapjes kan je maken met een blender.
– Drink elke dag voldoende water (minimaal 2 liter) en/of thee.
– Probeer voor jezelf een planning te maken op welk tijdstippen je de sapjes en avond eten neemt.
– Probeer jezelf niet toe te geven aan snoepjes, koekjes en allerlei ander lekkers……
– Ik blijf er gewoon bij sporten. Voel je jezelf nou wat slapjes. Probeer wel te gaan maar doe het wat rustiger aan! (tenminste als je normaal gesproken ook regelmatig sport)

Ingrediënten 3 dagen
Rode appel 5x
Kiwi 4x
Ananas 150 gram
Citroen (sap) 5x
Blauwe bessen 200 gram
Spinazie 1 zak
Gember 1 groot stuk
Chia zaad
Zonnebloempitten
Komkommer 3x
Boerenkool 1 zak
Winterpeen (wortels) 3x
Veldsla 2x
Paprika 2x
Brocoli 1x
Avocado 2x
Ingrediënten soep

Detox dag 1
Ontbijt sap
1 appel, 1 kiwi, hand spinazie, stukje gember, 1 tl chia zaad en 200 ml water.

Tussendoor sap
1/3 komkommer, hand boerenkool en sap van halve citroen (eventueel wat water toevoegen).

Lunch sap
+/- 100 gram wortels geraspt, sap van halve citroen, 1 appel, hand spinazie en 200 ml water.

Tussendoor sap
1/3 komkommer, hand boerenkool, sap van halve citroen en stukje gember. (eventueel wat water toevoegen)

Avond eten
Salade: 1 zak veldsla, 1/3 komkommer, 1 paprika gebakken/gestoomde, halve broccoli gekookt en 1 avocado. Maak een heerlijke salade van bovenstaande ingrediënten. Mis je een dressing? Doe dan een beetje olijfolie en zwarte peper over de salade.

Detox dag 2
Ontbijt sap
200 gram blauwe bessen, 1 appel, stukje gember, 1 tl zonnebloempitten en 200 ml water.

Tussendoor sap
Hand spinazie, 1/3 komkommer, sap van halve citroen en 100 ml water.

Lunch sap
Hand boerenkool, 100 gram wortel geraspt, 2 kiwi’s en 200 ml water.

Tussendoor sap
Hand spinazie, 1/3 komkommer, stukje gember, sap van halve citroen en 100 ml water

Avond eten
Courgette Avocado Soep

Detox dag 3
Ontbijt sap
1 kiwi, hand spinazie, stukje gember, 1 tl chia zaad en 200 ml water.

Tussendoor sap
1/3 komkommer, sap van halve citroen, 1 tl zonnebloempitten en 100 ml water

Lunch sap 
2 appels, 100 gram geraspte wortel, stukje gember en 200 ml water.

Tussendoor sap
150 gram ananas, 1 hand boerenkool en 100 ml water.

Avond eten
Salade van detox dag 1.

14 gedachten over “Detox plan – 3 dagen”

 1. Wat super leuk deze post. Ik ga dit zeker na de kerst doen.
  Ik heb al vaker naar dergelijke detoxen gekeken op internet en het een keer willen doen maar vaak was het of te lang naar mijn zin (bijvoorbeeld een week) of met allemaal lastige ingredienten en dure poeders waardoor ik er toch maar van af zag.
  Dit is heel goed te doen lijkt mij. Nogmaals dank voor deze inspiratie! Ik ga het printen en alvast klaar leggen in mijn keuken!

  1. Hi Sarah, ik begrijp helemaal wat je bedoelt. Ik kwam vaak ook altijd alleen maar ingewikkelde detox plannen tegen waar je heel veel voor moest kopen. Dit is qua dagen goed te doen en qua ingrediënten ook top! Heel veel succes na de kerst, ik ga het na de kerst ook zeker weer doen. Graag gedaan voor de inspiratie! Liefs.

 2. Hee!
  Ik had een vraagje over de stukjes gember. Hoe groot moeten deze stukjes ongeveer zijn? En bij de ontbijtsap van dag 2, hoeveel zonnebloempitten gebruik je daar? Ook 1 tl?

  Groetjes Patricia

 3. Oh wauw, ik wil altijd al een keer detoxen maar kom nooit tot een concreet plan vanwege al die ingewikkelde detoxprogramma’s. Dit klinkt als een haalbaar plan, zoals je zelf zegt, het zijn maar 3 dagen. Ik denk dat ik net als Sarah Peters een paar detox dagen na de Kerst ga doen 😉

  Heb nog wel een vraag Laura, merkte jij echt verschil na deze detox qua energielevel etc.? Het zijn maar 3 dagen en soms hoor je dat mensen de eerste paar dagen van een kuur last hebben en zich daarna beter voelen. Ben benieuwd naar jouw ervaringen.

  1. Dit is inderdaad een simpel detoxplan die voor iedereen denk ik uitvoerbaar is :).
   Ik eet zelf al altijd weinig ongeraffineerde suikers en veel groente en fruit waardoor het voor mij niet een super groot verschil is tussen mij normale gezonde eetstijl en de detox. Ik merk uiteraard wel verschil maar alleen in positieve zin en niet zo zeer dat ik last krijg van bepaalde dingen zoals hoofdpijn. Maar dit kan per persoon heel erg verschillen. Ik heb zelf ook nog niet een detox langer gedaan dan 3 dagen wellicht ga ik dat ooit nog doen. Maar voor nu is voor mij 3 dagen prima voor zo af en toe. Ik sport minimaal 4x per weer dus een detox langer dan 3 dagen is in combinatie met veel sporten best wel zwaar.
   Liefs Laura

 4. Leuk dat je deze detox online hebt gezet! Ik ben na de kerstdagen meteen naar de supermarkt gegaan en vol enthousiasme begonnen.
  Poeh maar ik vind het toch best wel lastig. Bij mijn eerste dag ging het ’s ochtends en overdags prima! In de avond kreeg ik echt een honger gevoel, dat m’n buik er eigenlijk pijn van deed. De ochtend stond ik op met buikpijn en een hongergevoel.. Herken jij dit? Ik sport net als jij 4/5 dagen in de week en misschien is deze calorieën innamen te weinig waardoor ik last krijg.. Hoor graag jouw ervaring! Ik zit pas op begin dag 2, what to doooo

  1. Haai, Hmm dat is vervelend dat je echt buikpijn krijgt ervan. Hongergevoel heb ik ook wel (1ste dag alleen)maar niet extreem. Als je echt zo’n pijn aan je buik hebt. Kan je eventueel ook wat groente eten ipv drinken. Kan soms ook wel helpen om je honger gevoel tegen te gaan. Neem je BV als lunch geen sapje maar wat groente en fruit los om op te eten :). En na de feestdagen is het wel pittig ,maar beetje honger gevoel kam geen kwaad alleen echt pijn is niet goed. Succes!! Liefs

Geef een reactie