Recept: Tortizza

Wat is een Tortizza? Een pizza van een tortilla wrap. Eigenlijk is het gewoon een gezondere variant van een pizza. Daarnaast kan je zelf bepalen hoe je jouw tortizza belegd, heerlijk toch? 

Zoals ik al aangaf kan je helemaal zelf bepalen hoe je je tortizza belegd. Hieronder geef ik je het recept van mijn Tortizza Tonijn.

Ingrediënten
1 naturel tortilla wraps
Half blikje tonijn, op water
4 cherry tomaten, gehalveerd
Paar uien ringen
Tomatensaus (dit kan zijn tomatenpuree of gezeefde tomaten)
30+ geraspte kaas
Basilicum
Optioneel paar stukjes mozzarella

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Smeer je tortilla in met tomatensaus. Verdeel vervolgens de tonijn, uien, cherry tomaten en eventueel de mozzarella over de tortilla. Als laatst de geraspte kaas en basilicum verdelen over de tortilla. Nu kan je tortizza voor ongeveer 10 minuten de oven in. En smullen maar!!!
Als ik erg trek heb kan ik er twee op. Indien ik mijn tortizza wat dikker beleg dan zit ik vaak sneller vol maar als ik bijvoorbeeld alleen maar groente er op doe dan kan ik zeker wel twee op :). Ligt overigens ook wel aan de grootte van de tortilla’s.

Geef een reactie