Recept: Choco-Haverrepen

Wauw!! Deze Choco Haverrepen zijn lekker en perfect om mee te nemen als tussendoortje. Daarnaast zijn ze niet lastig om te maken en je hebt er niet al te veel ingrediënten voor nodig. 

Ingrediënten
1 banaan
1 ei
150 gram havermout
50 gram pindakaas (Ik gebruikte de pindakaas van Body & Fit)
50 gram ongebrande en ongezouten gemengde noten, gebroken
60 gram pure chocolade (85% pure chocolade)
1 el olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 190 graden. Voeg alle ingrediënten, behalve de noten en de pure chocolade, samen in een keukenmachine en mix dit door elkaar. Het wordt een redelijk dik mengsel. Doe dit mengsel in een kom en voeg hierbij de gebroken noten en meng goed door elkaar. Vul een cakeblik met bakpapier voeg vervolgens het deeg in de cakevorm en druk goed aan zodat het een mooie platte reep wordt. Het aandrukken van het deeg gaat het makkelijkst met een natte lepel. Bak dit voor 25 minuten in de oven.
Haal het na 25 minuten uit de oven en laat het afkoelen. Ondertussen kan je vast beginnen met het smelten van de chocolade. Doe dit op de Au bain-Marie manier. Zodra de chocolade gesmolten is kan je de haverreep uit de cakevorm halen. Smeer vervolgens de chocolade uit over de zijkanten en bovenkant van de haverreep. Zet de haverreep in de koelkast tot dat de chocolade hard geworden is. Snij vervolgens de haverreep in stukken.  Je kan de haverrepen bewaren in de koelkast of eventueel een aantal repen invriezen.

6 gedachten over “Recept: Choco-Haverrepen”

    1. Hoi Nathalie,
      Ik durf het niet te zeggen. Via my fitness pall app, die je kan downloaden op je telefoon, kan je evt een recept aanmaken. Dan kan je precies zien hoeveel calorieën, eiwitten en vet deze repen hebben.
      Groetjes, Laura

Geef een reactie