Recept: Aubergine schotel met mozzarella

Mozzarella en aubergine is echt een top combi! Dit is wel echt een van mijn favoriete schotels uit de oven, en perfect voor de koude dagen die er aan gaan komen. Lekkere warme hap uit de oven. En oja nog gezond ook šŸ™‚

Ingrediƫnten voor 2 personen
1,5 aubergine
1,5 bol mozzarella in plakjes
2 tomaten in plakjes
1 blik gepelde tomaten BIO van Heinz (tomaten in stukjes gesneden)
Peper
Zout
Basilicum

Bereiding
Snij de aubergine in lange dunne plakken(in de lengte). Strooi over de plakken peper en zout. Bak de aubergine in een grill pan met kokosolie of olijfolie. Laat na het bakken de plakken aubergine uitlekken op keukenpapier. Doe in een ovenschaal (ik gebruikte een wat kleinere ovenschaal) een laagje tomatensaus (heinz). Vervolgens bedek je dit met plakken aubergine (2 of 3 plakken), plakjes tomaat, plakjes mozzarella en vervolgens weer wat tomatensaus. Herhaal alle stappen tot dat alle ingrediƫnten op zijn. Strooi als laatst nog wat basilicum over de schotel. Vervolgens mag de schotel ongeveer 25 minuten in de oven op 180 graden.
Ik at dit zelf zonder iets erbij maar je kan er bijvoorbeeld een beetje pasta bij koken of een stokbroodje bij eten :). Enjoy!

2 gedachten over “Recept: Aubergine schotel met mozzarella”

  1. Ik kwam net op je blog terecht en ik blijf maar lekkere recepten en goede ideeen tegenkomen (DETOX! haha). Deze las ik net voor op mijn werk en iedereen wil m gaan maken. Ik ben persoonlijk een groot mozarella en auberginefan, nice recept!

Geef een reactie