Recept: Appel Havermout Pancakes

Het ziet er misschien een beetje vreemd uit maar geloof me dit is lekker! Warme appel in combinatie met havermout, yum! Perfect ontbijtje…. toch?

Ingrediënten
1 appel (ik gebruikte een Elstar appel)
25 gram havermout + 20 gram havermout
1 ei
kaneel
kokosolie of iets anders om mee te bakken

Bereiding
Schil de appel en verwijder het klokhuis. Als je het klokhuis kan verwijderen dan kan je mooie ringen snijden, maar mocht je dat nou niet lukken snij dan de appel door helft verwijder het klokhuis en snij dan plakjes van de appel. De smaak zal er niet anders om worden :). Bereid nu het mengsel voor waar je de appel in gaat doen voor het bakken. Doe het ei, havermout 25 gram en kaneel in een keukenmachine of blender. Mocht je beslag echt heel dik zijn kan je een beetje water toevoegen. Doe het beslag in een bakje  en dip hier alle stukken appels in. De stukken appel moeten goed nat zijn van het beslag. Dip daarna (een beetje) de appel in de 20 gram(ongemalen) havermout. De appel hoeft niet helemaal onder de havermout de zitten maar een beetje is genoeg. Verwarm nu een pan met kokosolie en bak hier alle stukken appel in. Bak het op niet al te hoog vuur en laat de appel goed warm worden. Zijn de pancakes mooi goedbruin gekleurd? Dan kan je ze lekker op eten 🙂 Eventueel nog een beetje kaneel eroverheen doen en smullen maar.

Geef een reactie