Recept: Zoete aardappel friet met Avocado dip

Zoete aardappel friet vind ik zo lekker. Gelukkig is het ook nog eens super gezond! Hoe ik mijn zoete aardappel friet altijd maak en wat voor sausje ik hier bij maak ga ik je nu vertellen.

Ingrediënten voor 1 persoon
Zoete aardappelfriet
1 zoete aardappel
olijfolie
zout of paprikapoeder

Avocado dip
halve avocado
2 el 0% vet Griekse yoghurt
1 el magere mayonaise
Beetje zwarte peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Was de zoete aardappel goed schoon en verwijder zoveel mogelijk de “vieze” plekjes. Je kunt er eventueel voor kiezen om de schil er af te halen. Hierdoor wordt je zoete aardappel friet minder stevig.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Doe in een kom de gesneden zoete aardappel en meng hierdoor de olijfolie en zout of paprikapoeder. Verdeel vervolgens de zoete aardappel friet over de bakplaat. Nu mag het voor ongeveer 45 minuten in de oven. Draai halverwege even de zoete aardappel om. Hou de laatste 10 minuten even in de gaten, verschilt namelijk per oven hoe snel de zoete aardappel friet klaar is. Is je zoete aardappel friet zacht en beetje knapperig dan mogen ze uit de oven.

Tijdens het bakken van de zoete aardappel friet kan je de avocado dip maken. Het beste is om dit te maken in een keukenmachine, blender of bijvoorbeeld een staafmixer. Voeg alle ingrediënten samen en mix dit door elkaar. Als alles goed gemixt is en er geen stukjes avocado meer te zien zijn dan is je avocado dip klaar.

 

5 gedachten over “Recept: Zoete aardappel friet met Avocado dip”

  1. Hallo Laura,
    Ik ben pas 15 jaar jong en wil helemaal niet afvallen ofzo.
    Maar ik snoep veel te veel tussendoor en daar ben ik nu sinds een aantal dagen mee gestopt. Ik ben bij jouw fijne en lekkere recepten gekomen omdat ik bij mijn favoriete speler van het eerste op SDVB op het instagramaccount keek. Ik heb nu een vraagje, kun je dit ook frituren in een gezonder soort frituurvet? Groetjes,

Geef een reactie