Recept: Chocolade Bananentaart

Dit is wel echt één van de lekkerste bananentaarten die ik ooit heb gemaakt. Heerlijk van smaak en het laagje chocolade maakt het natuurlijk helemaal af. 

Ingrediënten
3 bananen, medium formaat
2 large eieren
250 gram zelfrijzendbakmeel OF 125 gram havermout en 125 gram speltmeel
125 gram ongezouten roomboter OF kokosolie
1 tl kaneel
2 el honing
Hand cashewnoten, ongezout, gebroken
100 gram chocolade, 85% pure chocolade of ander soort chocolade. Ik gebruikte hier de chocolade van Australian Snapper Dark 55% Carmel Seksalt & Almond Nougat. (mega lekkere chocolade)

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een taartvorm in met kokosolie of normale olie. Pureer de banen met een keukenmachine en doe de gepureerde bananen in een kom. Voeg hierbij de gesmolten kokosolie of roomboter. Vervolgens de eieren 1 voor 1 toevoegen en goed door elkaar roeren. Vervolgens het meel, kaneel en honing toevoegen. Meng dit in zijn geheel door elkaar tot een redelijk glad beslag. Voeg daarna nog de cashewnoten toe en meng nogmaals. Doe het beslag in een taartvorm en bak voor ongeveer 45 minuten. Controleer met een saté prikker of de taart gaar is. Laat de taart een beetje afkoelen en smelt ondertussen de chocolade op de au bain-marie manier. Strijk de gesmolten chocolade over de bananentaart. Zet vervolgens de taart in de koelkast tot dat de chocolade hard. Ennnnnnn smullen maar.

Tip: Je kan de taart het beste in de koelkast bewaren.

5 gedachten over “Recept: Chocolade Bananentaart”

Geef een reactie