Recept: Crunchy Havermout Koekjes

Koekjes zijn altijd lekker. Helemaal als ze ook nog eens lekker crunchy zijn. Deze koekjes zijn zo gemaakt en heerlijk bij een kopje koffie of thee. Of om mee te nemen als tussendoortje.
Ingrediënten
170 gram havermout
45 gram volkoren speltmeel
100 gram amandel snippers
100 gram gemalen/gebroken stukjes cashewnoten
1 ei
90 gram gesmolten kokosolie
75 ml maple siroop
45 ml ongezoete amandelmelk
Klein beetje vanille extract

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Bedek je bakplaat met bakpapier. Voeg in een kom alle droge ingrediënten, en meng goed door elkaar. Voeg daarna het ei, gesmolten kokosolie(kan je smelten in een pannetje), maple siroop, amandelmelk en vanille extract toe. Meng dit geheel goed door. Maak je handen een beetje nat en maak hier 13 bolletjes van het beslag. Leg de bolletjes op de bakplaat en druk ze vervolgens plaat met een lepel. Hoe dunner je koekje is hoe knapperiger die wordt. Bak de koekjes voor ongeveer 25 tot 30 minuten in de oven. Laat de koekjes goudbruin worden. Laat ze even afkoelen en smullen maar!

2 gedachten over “Recept: Crunchy Havermout Koekjes”

  1. Ohh deze zijn zo lekker! Ik heb laatst de voedingswaarde een beetje uitgerekend, maar volgens mij zaten er nog aardig wat calorien in per koekje.? heb jij dit ook wel een berekend laura?

    1. Hi Jolanda,

      Ik heb ze niet berekend maar klopt inderdaad dat er wel wat calorieën in zitten. Havermout en noten zijn beide ingrediënten waar redelijk wat calorieën. in zitten. Dit hoeft niet te betekenen dat het direct slecht is. Het zijn goede en gezonde ingrediënten. Ik zou daar dan gewoon rekening mee houden mocht je maar een bepaalde hoeveelheid calorieën willen innemen op een dag :). Liefs!

Geef een reactie