Recept: Zoete aardappel Andijvie Stamppot

Even wat interessante weetjes over de zoete aardappel: Zoete aardappel zit vol met goede voedingsvezels en vitamines. Vitamines zoals: Vitamine A, C en B6. Zoete aardappel heeft weinig vetten. Daarnaast zorgt zoete aardappel voor een trage verbranding van koolhydraten hierdoor zit je langer vol en heb je meer energie.
Nou nu je dit hebt gelezen sta je natuurlijk te springen om een lekker recept te maken met zoete aardappel.

Ingrediënten voor 2 personen
2 grote zoete aardappels
1 kleine rode ui
200 gram gesneden andijvie
Griekse feta

Bereiding
Vul een pan met water en zet dit op het vuur. Schil de zoete aardappels en snij in stukken. Doe de stukken aardappels bij het kokend water. Kook de aardappels gaar/zacht, zodra je met een vork goed en gemakkelijk door de stukken aardappels kan prikken zijn ze gaar. Giet de zoete aardappels af en prak dit vervolgens met een stamper of een vork. Voeg daarna de gesneden andijvie erbij en prak dit goed door de zoete aardappels. Snij de rode ui in kleine stukken en de feta in kleine blokjes. Serveer de stamppot op een bord doe hier wat rode ui overheen en wat feta blokjes. Eet smakelijk!

2 gedachten over “Recept: Zoete aardappel Andijvie Stamppot”

  1. Haai Antina,
   De andijvie en rode ui blijven inderdaad rauw. De rode ui kan je eventueel bakken, dan is de rode ui iets minder scherp van smaak.
   Ik doe er niets bij, zoete aardappel is niet echt droog zoals de normale aardappel. Hierdoor is kookvocht of jus niet echt nodig.
   Liefs, Laura

Geef een reactie